U Možđencu održana treća od pet klauzura HDZ-a Varaždinske županije

“Najvažnije je podići standard života naših građana u svakoj sredini, pa i u onoj najudaljenijoj od županijskog središta“

Objavljeno: 22.05.2022. zagorjeinternational

U petak je u Možđencu održana treća od pet klauzura koje za dužnosnike stranke organizira Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije.

 I ova je klauzura, kao i prethodne, naišla na veliki odaziv, a sudjelovali su članovi stranke s područja gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općina Breznica, Breznički Hum, Visoko i Ljubešćica.

 Predsjednik ŽO HDZ-a, varaždinski župan Anđelko Stričak izrazio je zadovoljstvo odazivom, ali i angažmanom stranačkih kolega te naglasio da HDZ na području bivše općine Novi Marof stoji odlično.

– To je područje sada ustrojeno na dva grada i četiri općine, a mi tri sredine vodimo suvereno, odnosno naši načelnici i gradonačelnik te predsjednici općinskih i gradskih vijeća, u dvije sredine smo u predizbornoj, a u jednoj u postizbornoj koaliciji. Možemo reći da na ovom području kao stranka stojimo najbolje, ali ono daleko bitnije od toga je da je cijelo ovo područje veliko gradilište, da se gradi doslovno na svakom koraku. To je ono najvažnije, dići standard života naših građana u svakoj sredini, pa i u onoj najudaljenijoj od županijskog središta – kazao je Stričak.

60 posto

 Podsjetio je kako je HDZ pred građane Varaždinske županije izašao s izbornim programom pod nazivom “5+2”.

– Taj smo program podrobno razradili kroz sedam tematskih cjelina i mogu reći da smo sad na četvrtini mandata već ‘zagrabili’ 60 posto tog programa. Vjerujem da će do kraja mandata velika većina svega što se u našem programu navodi biti ili realizirana ili u visokom stupnju realizacije – rekao je Stričak dodavši da je najbitnije od svega da se gradi sustav jednakih šansi u svim segmentima.

Da se u Varaždinskoj županiji doista dobro radi ustvrdio je načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić, dodavši da je tako i na području općine.

– Sve je izgrađeno našom mudrošću, promišljanjem i zalaganjem. Na tom smo putu koristili sve mogućnosti koje nam pružaju Vlada Republike Hrvatske, resorna ministarstva, javna i županijska poduzeća. Zahvaljujem svima koji su nam pomogli, a posebno županu Stričaku i našim saborskim zastupnicima – kazao je Horvatić.

Povezani i jaki

Brigadni general Željko Dvekar, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Varaždinske županije naglasio je da su ovakva okupljanja stranačkih dužnosnika iznimno korisna, kako zbog razmjene iskustava i mišljenja, tako i zbog iznošenja novih ideja.

– Važno je da svi mi u HDZ-u zajedno radimo na dobrobit cijele zajednice, a to možemo samo ako smo povezani i jaki. Rezultati u našoj županiji pokazuju da jaki jesmo, isto tako i sposobni, a ove naše klauzure su dokaz da nećemo stati na tome i nastojimo u svemu biti još bolji – rekao je Dvekar.

Među brojnim dužnosnicima stranke, na klauzuri HDZ-a u Možđencu bili su i zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, saborski zastupnici Nadica Dreven Budinski i Siniša Jenkač te načelnici Damir Poljak, Marin Bosilj, Goran Kaniški i Dragutin Mateković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba