U posljednja 24 sata buknulo pet požara

U Zagorju gorio radni stroj, trava i nisko raslinje, a zapalio se i objekt u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno: 20.05.2022.

Na području Krapinsko – zagorske županije, u posljednja 24 sata, evidentirana su dva požara na otvorenom prostoru bez štete, dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara te požar radnog stroja.

Jučer oko 10.15 sati, u Novim Dvorima Klanječkim, došlo je do požara radnog stroja – gusjeničara prilikom izvođenja zemljanih radova, u vlasništvu poduzeća iz Klanjca. Izvršenim pregledom mjesta događaja i radnog stroja utvrđeno je kako je uslijed puknuća cijevi hidraulike i izlijevanja ulja po vrućim dijelovima motora i električnim instalacijama, došlo do požara, kojom prilikom su izgorjeli plastični dijelovi kućišta motora, električni kablovi, nagorjeli su metalni dijelovi kućišta motora te kabina radnog stroja. Ozlijeđenih osoba nije bilo, požar su ugasili pripadnici JVP Zabok, Ispostave Klanjec, a materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Za izdvojiti je i požar trave i niskog raslinja u Jertovcu. Naime, u DVD Konjščinu je iz VOC-a u 17.13 stigla dojava o požaru trave i niskog raslinja. Na intervenciju je izašlo sedam vatrogasaca navalnim vozilima Mercedes i Man, a sudjelovala je i ZJVP Marija Bistrica.

Izdvajamo i požar na području Zagrebačke županije o kojima je sinoć izvijestio DVD Zdenci Brdovečki:

– Noćas su naši interventni vatrogasci izašli na intervenciju požara objekta zajedno s kolegama iz središnje postrojbe i DVD-a Brdovec. Na intervenciju je izašlo sedam naših vatrogasaca u vrlo kratkom vremenu (od primitka dojave do kretanja prema požarištu pet minuta). Požar je brzo stavljen pod kontrolu i ugašen – napisali su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba