Na izletu u metropoli

RADOSTI I USHIĆENJA NIJE NEDOSTAJALO: Djeca DND-a Petrovsko posjetila Etnografski muzej, prošetali Gornjim gradom i popeli se na Sljeme

Objavljeno: 16.05.2022. zagorjeinternational

Članovi Društva naša djeca Petrovsko, u nedjelju su bili na izletu u Zagrebu gdje su razgledali znamenitosti glavnoga grada – Trg bana Josipa Jelačića, Gornji grad, Markov trg, Hrvatsko narodno kazalište te posjetili Etnografski muzej koji trenutno ima, u suradnji sa Savezom Društva Naša djeca Hrvatske, izložbu “Vremeplov dječjih igračaka“.

-Nakon obilaska, slijedili smo put sljemenske žicare, a radosti i ushićenja kod djece nije nedostajalo. Po dolasku na Sljeme uživali smo na ručku u restoranu Grofica, a ostatak dana na pikniku, uz igre i dječje kvizove. Iskoristili smo Dan obitelji na najbolji mogući način – kazala je predsjednica DND-a Petrovsko Valentina Presečki.

Istaknula je da kroz djelovanje društva, pokušavaju ukazati na potrebu druženja te djeci omogućiti što više aktivnosti koje će prvenstveno pomoći u mentalnom razvijanju, a onda i na području odgojnih-obrazovnih očekivanja, osobnoga i socijalnog razvoja i kako kažu, onog najvažnijeg, zdravlja.

– Kroz naš DND imamo zadatak povezati sve nas u društvu s djecom i ostatkom zajednice u kojoj živimo, da shvatimo koliko je važno funkcioniranje društvenih struktura, a i dostupnost svih resursa i vrijednosti koje su prisutne u samome društvu oko nas. Djeca su naša budućnost, koja njima počinje sada – rekla je Presečki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba