Donosimo nove cijene goriva koje se očekuju od sutra

PLENKOVIĆ: Da nije bilo vladinih mjera, eurosuper bi bio skuplji kunu i 26 lipa, dizel skoro dvije kune, vidjet ćemo može li se tu još nešto učiniti

Objavljeno: 16.05.2022. zagorjeinternational

Opće je poznato kako početak novog radnog tjedna donosi i nove cijene goriva, a kako doznaje Dnevnik Nove TV, za 14 lipa će pokupjeti benzin dok će dizel i plavi dizel pojeftiniti za četrdesetak lipa, što znači da je to za prosječan spremnik dizela ušteda od 20 kuna, a prosječni spremnik benzina poskupjeti za otprilike sedam kuna, piše Index.

Hrvati se voze najskuplje ukoliko se cijene u eurima usporede sa Slovenijom i Mađarskom, koje su cijene zamrznule. Litra eurosupera 95 u Hrvatskoj je 1,71 euro, u Sloveniji 1,56, a u Mađarskoj 1,25 eura, dok je litra dizela u Hrvatskoj 1,85, u Sloveniji 1,66, a u Mađarskoj 1,4 eura.

Prije par dana, predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković izvijestio je kako bi cijene goriva, da nije bilo vladinih mjera, bile više oko dvije kune. Dodao je sljedeće:

-Da nije bilo vladinih mjera, eurosuper bi bio skuplji kunu i 26 lipa, dizel skoro dvije kune, vidjet ćemo – s obzirom na okolnosti – može li se tu još nešto učiniti jer zadnja dva do tri tjedna bilježimo kontinuirani rast cijena – rekao je Plenković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba