Mladić (21) u TikTok videu vrijeđao i omalovažavao policajce, sud mu izrekao kaznu

“Volite li vi štrumfove? Ko je skonto, skonto je. Edi, voliš li ti štrumfove?”

Objavljeno: 14.05.2022. zagorjeinternational

Zbog objave na TikToku u kojoj je zagrebačke policajce nazvao štrumfovima, mladić (21), Općinski prekršajni sud u Zagrebu, kaznio ga je novčanom kaznom u iznosu od 600 kuna, a uz to treba podmiriti i 200 kuna sudskih troškova.

Video u kojem je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, kako piše Telegram.hr, objavljen je prošle godine u ožujku, a zagrebačka policija je optužni prijedlog protiv njega podnijela u travnju prošle godine.

Utvrđeno je da je video snimljen na Zrinjevcu, a uz snimku koja prikazuje policajce prve policijske postaje Policijske uprave zagrebačke napisao je: “Volite li vi štrumfove?”, u naslovu boldanim slovima istaknuo je: “Ko je skonto, skonto je”, a zatim dodao i hešteg #Policija. U videu je komentirao: “Edi, voliš li ti štrumfove? Joj, ja sam gledao štrumfove, to mi je najdraži crtić bio, samo da je štrumfova”.

– Time su policijski službenici dovedeni u izrazito ponižavajući položaj, što znači da je okrivljenik putem društvene mreže vrijeđao i omalovažavao policijske službenike – navedeno je u presudi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter