Održana redovna godišnja skupština loborske Udruge Sveta Ana

Samo prošle godine Udruga je pružila gotovo 6000 individualnih terapija i održala preko 200 radionica, a planovi su veliki i za ovu godinu

Objavljeno: 27.04.2022. zagorjeinternational

U petak je u loborskom Društvenom domu održana redovna godišnja skupština Udruge Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije koju je otvorila potpredsjednica Udruge Martina Koralija. 

Nakon otvaranja skupštine i uvodne riječi, predstavljen je i dan na prihvaćanje dnevni red, uslijedio je izbor radnog predsjedništva, verifikacione komisije, te zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, nakon čega su podnesena izvješća za 2021. i plan za 2022. godinu. 

Nastavak plemenitog djelovanja

U 2021. godini u kabinetu za radnu terapiju pruženo je 2460 individualnih terapija, 156 radionica za odrasle, 32 za školarce i 30 za predškolarce, te 18 savjetovanja za roditelje. U logopedskom kabinetu je odrađeno 1980 terapija, a s obzirom na veliki interes oformljena je i lista čekanja. Kabinet za fizikalnu terapiju ima odrađenih 1440 terapija. Odrađeno je ukupno i 32 obilazaka mobilnog tima. 

U 2022. godini Udruga planira nastaviti suradnju s Centrom za socijalnu skrb, radnim organizacijama, ustanovama za odgoj i obrazovanje, lokalnom zajednicom, te ostalim udrugama u cilju poboljšanja korištenja prava osoba i djece s teškoćama u razvoju. S istim ciljem će se nastaviti provoditi i aktivnosti koje su se provodile do sad, uključujući logopedske, radne i fizikalne terapije, te terapije uz pomoć terapijskog psa u sklopu projekta “Terapijski pas – zvijezda veselijeg odrastanja”, a nastavit će se i provođenje terapijskog plivanja. Provodit će se i terapije senzorne integracije u novoopremljenoj senzornoj sobi, a od novih aktivnosti predstavljen je i plan uvođenja i provedbe terapijskog jahanja, te organizacije stručnih predavanja. Osim toga, Udruga Sveta Ana će u 2022. godini nastaviti organizirati razna događanja poput “Dječjeg dana” povodom dana općine i župe Lobor – Janinog, zatim humanitarnog koncerta povodom obilježavanja dana invaliditeta i slično. Isto tako, Udruga će u 2022. godini nastaviti s provođenjem projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda, od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ili od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, što znači da će se nastaviti projekt usluge osobne asistencije “Asistent i ja za kvalitetniju budućnost”, projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi “Pomoćnik i ja 2021. – 2022.”, trogodišnji program “Korak naprijed”, te će se po otvaranju Faze II za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda prijaviti nastavak projekta “Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti”, a do otvaranja nove faze će se osigurati sredstva za nastavak provođenja terapija.

Jednoglasno prihvaćeno

Skupština kao radno tijelo Udruge jednoglasno je prihvatila izvješće o radu i financijsko izvješće za 2021. godinu, te plan rada i financijski plan za 2022. godinu. Za kraj je dana slobodna riječ, prilikom čega su se svima prisutnima obratile načelnica općine Lobor Ljubica Jembrih i ravnateljica doma Loborgrad Darinka Sviben, te su istaknule važnost ove Udruge čije aktivnosti ne doprinose samo Loboru, već cijeloj Krapinsko – zagorskoj županiji, a što je rezultat njezinih izrazito vrijednih i sposobnih 180-ak članova i 36 djelatnika, na čelu s predsjednicom Matejom Posarić.

Nakon što je potpredsjednica Udruge zatvorila skupštinu, uslijedilo je druženje, a na skupštini su prisustvovali i ravnateljica Osnovne škole Franje Horvata Kiša Tamara Herceg Babić, predsjednik DVD-a Lobor Tomislav Rizman, te ispred Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica Boris Brežnjak. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba