Dođite 29. i 30. travnja i uživajte u koncertu i zanimljivom predavanju

PO PRVI PUTA: Dvor Trakošćan sudjeluje u manifestaciji “Noć tvrđava” u sklopu koje je organiziran bogat i zanimljiv program

Objavljeno: 27.04.2022. zagorjeinternational

U sklopu europskog projekta “FORTITUDE”, u Dvoru Trakošćan će se 29. i 30. travnja održati prvo izdanje regionalne kulturne manifestacije “Noć tvrđava – Night of Fortresses”.

Radi se o događanju koje se održava na spomenicima kulturne baštine kao što su tvrđave, arheološki lokaliteti, utvrde i dvorci na području Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, odnosno, zemalja obuhvaćenih programskim područjem Interrega, a cilj manifestacije je razvoj i promidžba turističke baštine utvrda kao generatora kulturne vrijednosti. 

Kulturno-povijesna destinacija Dvor Trakošćan, kao važan čimbenik razvoja turističke ponude ovog kraja, uključio se u projekt “Noć tvrđava”, a tim je povodom za posjetitelje pripremljen i  zanimljiv sadržaj koji se sastoji od koncerta dua Patrick Walter & Hrvoje Sudar te predavanja Kristijana Petrovića.

Patrick Walker & Hrvoje Sudar je glazbeni duet osnovan 2013. godine u Zagrebu. Članovi skupine su glazbenici iz različitih bendova i glazbenih pravaca, a spojio ih je interes za irsku tradicionalnu glazbu. Repertoar koji će izvesti u Trakošćanu čini vesela i brza instrumentalna plesna glazba, pjevne ljubavne balade i vesele poskočice iz Irske, Škotske i Engleske, a sam koncert će se održati 29. travnja u trakošćanskom dvorcu s početkom u 19 sati.

Također, ako među vama postoje ljubitelji zmajeva i mitologije, u sklopu manifestacije “Noć tvrđava – Nights of Fortresses” će se održati i predavanje Kristijana Petrovića, znanog i kao The Dark Storyteller, koji će iz svoje kolekcije predstaviti priču pod nazivom “Historia draconum – Povijest zmajeva”. Predavanje počinje nakon koncerta, u 21 sat u Viteškoj dvorani dvorca.

Ulaz na navedena događanja je besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba