Dodijeljeni 645.000 vrijedni ugovori potpore za modernizaciju poljoprivredne proizvodnje

˝Županija će svake godine za 10 posto povećavati sredstva za mjere ruralnog razvoja˝

Objavljeno: 25.04.2022. zagorjeinternational

U organizaciji Krapinsko – zagorske županije dodjeljeni su ugovori s korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu za modernizaciju poljoprivredne proizvodnje. Potpore su tako dobila 23 korisnika od 45 prijavljenih, u ukupnom iznosu od 645 tisuća kuna.

Županijska pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić navela je kako je od pristiglih prijava na natječaj pet njih nije bilo sukladno pravilniku, a 40 je prošlo kroz povjerenstvo, koje je predložilo da se donese odluka za 23 korisnika. Oni će sredstva iskoristiti za izgradnju deset silosa, opremu za preradu mlijeka, berače lješnjaka, opremu za preradu voća, piše Radio Zlatar.

– Županija je korisnicima 50 posto iznosa isplatila unaprijed, a preostalih 50 posto bit će isplaćeno nakon realizacije projekata. S obzirom da su projekti pristigli na natječaj bili izuzetno kvalitetni, Županija je povećala iznos od predviđenih 600 tisuća, na 645 tisuća kuna. Uvjeti u poljoprivrednoj proizvodnji su, zbog svojih specifičnosti, posebno izazovni i teški, pa će Županija svake godine za 10 posto povećavati sredstva za mjere ruralnog razvoja – najavio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Inače, Županija trenutno ima otvorena još dva nova natječaja otvorena do 20. svibnja. Jedan za potpore za povećanje ekološke proizvodnje, a drugi za potpore za povećanje stočarske proizvodnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba