NI OVAJ VIKEND NIJE BIO MIRAN: Na zagorskim prometnicama došlo do šest prometnih nesreća, tri osobe lakše ozlijeđene

Za 1,01 promila 38-godišnjak kažnjen s 5000 kuna, za jurnjavu magistralom 127 km/h vozaču kazna 2000 kuna

Objavljeno: 25.04.2022. zagorjeinternational

Tijekom proteklog vikenda, policijski službenici PU krapinsko – zagorske evidentirali su jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, dok je na prometnicama KZŽ zabilježeno šest prometnih nesreća.

Od ukupnog broja prometnih nesreća, četiri su bile s materijalnom štetom, a dogodile su se u Gornjoj Pačetini uslijed neprilagođene brzine, u Strmcu Stubičkom zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika, u Zagorskim Selima zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake i u Jezeru Klanječkom uslijed nepropisne radnje vozilom.
U Risvici je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a do te prometne nesreće došlo je zbog ne kretanja vozilom na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. Zatim, u prometnoj nesreći do koje je došlo u Gubaševu zbog nepropisnog pretjecanja, dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

I ovog je vikenda proveden pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg su utvrđena ukupno 62 prometna prekršaja. Od toga je bilo 19 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 32 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 38-godišnjeg vozača u Zaboku, koji je upravljao osobnim vozilom s 1,01 promila. Policijski službenici zaustavili su ga u subotu 00.30 sati, te mu je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od dva mjeseca. Najveća brzina kretanja vozila od 127 km/h utvrđena je 23. travnja oko 18 sati na D1 kod Polja Krapinskog, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Slijedi izdavanje prekršajnog naloga s novčanom kaznom u iznosu od 2000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba