Predstavljene ˝Mrvice uz put˝ Cvjetka Leža

Misaonost, sloboda, ljubav i besmrtnost kao vječne inspiracije i teme

Objavljeno: 23.04.2022. zagorjeinternational

U Noći knjige predstavljena je nova knjiga doktora Cvjetka Leža. Renomirani pjesnik pojavio se na književnoj sceni svojim prvim proznim uratkom. Pred premijernim predstavljanjem knjiga je već dobila nagradu Rikard Jorgovanić za 2021. godine, a u suradnji Gradske knjižnice Ksaver Šandor Gjalski i Družbe Braća Hrvatskog Zmaja – Zmajskog stola u Krapini priređen je poseban doživljaj za brojnu publiku.

U ime suorganizatora Braće Hrvatskog Zmaja okupljenima se obratio  Darko Varga, pročelnik Zmajskog stola u Krapini i upoznao nazočne s impresivnom biografijom autora. Uime Gradske knjižnice Ksaver Šandor Gjalski nazočne je pozdravila i  susretom  moderirala ravnateljica Branka Tuđa Kanceljak. Kratke prozne forme vrlo je nadahnuto čitao Dubravko Sidor, a u glazbenom djelu programa nastupilo je duo ˝Ivan i Josip˝ tematski se nadopunjujući na izrečeno. Autor je progovorio o motivaciji svoga stvaranja i poetici pisanja. Misaonost, sloboda, ljubav, besmrtnost – vječne su teme knjige i tiču se i dotiču sve. I posjetitelje i buduće čitatelje kojima je autor poklonio knjigu s posvetom.

U ˝Noći knjige” kojoj je tema knjiga kao prostor slobode uistinu nema bolje knjige za predstavljanje i realizaciju te teme. Dana i iskorištena sloboda izbora  za pisanje, čitanje, a i nazočnost ovom posebnom kulturnom događanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba