Suradnja sveučilišta iz Turske, Španjolske, UK-a i Hrvatske

FOI VARAŽDIN: Prezentaciju rezultata projekta E-DigiLit posjetilo preko sto sudionika

Objavljeno: 08.04.2022. zagorjeinternational

Članovi tima Sveučilišta u Zagrebu projekta “Enhancing Digital Literacy of University Students” (E-DigiLit), u prijevodu ˝Unapređenje digitalne pismenosti studenata na visokim učilištima˝ financiranog od Erasmus+ KA203, održali su prezentaciju rezultata projekta uključujući pregled kurikuluma, nastavnih materijala i vodiča za nastavnike za tečaj Digitalna pismenost, te Moodle, sustava koji podržava provođenje za širu javnost i zainteresirane dionike.

Prezentacija je održana u petak na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a događaju je prisustvovalo preko 100 sudionika – učenika i nastavnika srednjih škola, osoblja dječjeg vrtića Varaždin i srednjih škola, Varaždinske županije, agencija, centara, te drugih edukativnih institucija.

Uz pozdravnu riječ dekanice Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Nine  Begičević Ređep, prezentaciju aktivnosti i rezultata projekta održali su prof. dr. sc. Valentina Kirinić, prof. dr. sc. Dragutina Kermek, doc. dr. sc. Matija Novak i Antonela Čižmešija, mag. inf. dok su predavanja održala dva pozvana predavača, Žarko Čižmar izvršni direktor Telecentra i red. prof. dr. Marjan Krašna s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru.  
Uz promoviranje digitalne pismenosti na sveučilištima i šire, cilj ovog događaja je bio prikupljanje prijedloga o mogućim načinima promoviranja i primjene rezultata projekta u društvu, odnosno svim institucijama u vertikali obrazovanja, javnoj upravi te institucijama koje se bave cjeloživotnim obrazovanjem.  

Projekt je započeo u rujnu 2019. godine s ciljem podizanja razine digitalne pismenosti studenata uključenih u tercijarno obrazovanje. Koordinator projekta je Sveučilište Dokuz Eylül iz Turske, a partneri su Fundacion Unıversitaria San Antonio iz Španjolske, Sveučilište Coventry iz Ujedinjenog Kraljevstva i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu iz Hrvatske.
Više o projektu na: http://edigilit.eu/en/home-page-english/ 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba