Loborski KUD obilježio dane kazališta

Uz odlične predstave, održane i radionice izrade kostima, uvježbavanje dramskog teksta i izvođenje

Objavljeno: 02.04.2022. zagorjeinternational

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade obilježava se svake godine pod motom: ˝Povedite dijete u kazalište˝, a u obilježavanje se uključio i KUD Lobor koji je tim povodom organizirao dramsko – edukativnu radionicu za djecu i mlade pod nazivom ˝Ogledalo, ogledalce˝.

Radionicu su vodile Anita Klemar i Petra Friščić, a aktivnosti radionice bile su izrada kostima, uvježbavanje dramskog teksta te izvođenje predstave.

Na radionici su sudjelovala djeca iz OŠ Franje Horvata Kiša Lobor, OŠ Ante Kovačića Zlatar, OŠ Ljudevita Gaja Mače, DV ˝Ivančica˝ Lobor te DV ˝Zlatarsko zlato˝. Djeca su po završetku radionice izvela predstavu za roditelje i ostale posjetitelje te oduševila publiku.

Svi u kazalište

– Budući da je jedna od djelatnosti KUD-a Lobor upravo organiziranje informativnih, edukativnih i zabavnih aktivnosti za djecu i mlade s ciljem unapređenja kvalitete života lokalne zajednice, izrazito nam je drago da su se osim naše loborske djece uključila i djeca iz susjednih općina – poručuju iz KUD-a Lobor.

Nakon radionice ˝Ogledalo, ogledalce˝ održana je projekcija nagrađivane predstave ˝U autobusu˝ koju je izvodila dramska sekcija KUD-a Lobor, a za pravi doživljaj kina pobrinuo se KUD koji je svim posjetiteljima osigurao besplatne kokice.

Svjetski dan kazališta obilježen je premijerom predstave ˝Zločin i papa˝ u izvedbi dramske sekcije Srednje škole Zlatar. S tom će predstavom Srednja škola Zlatar nastupiti i na 27. smotri kazališnih amatera Krapinsko-zagorske županije koju organizira ZAKUU KZŽ. Mentorica je učenicama profesorica Marina Rod Kralj, a predstavu su osmislile same učenice u sklopu predmeta Dramski odgoj.

Šlag na kraju

KUD Lobor pripremio je i simboličnu nagradu za najsretnijeg posjetitelja. Nagrada je bila šalica s logom KUD-a, a osvojio ju je posjetitelj predstave iz Zlatar Bistrice pronalaskom papirića ispod svoga sjedala.

– Drago nam je da smo nakon pandemijske stanke uspjeli ljudima ponuditi kvalitetan sadržaj te malo smijeha i veselja, što nam je svima itekako potrebno – naglašavaju iz KUD-a Lobor uz nadu da će i iduće manifestacije proteći uspješno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba