Mario Celinić, prvi Zagorec na najvišem vrhu svijeta Mount Everestu, pričao o svojim pustolovinama u Domu kulture Krapinske Toplice

“Predavanje je bilo izuzetno zanimljivo i motivirajuće”

Objavljeno: 02.04.2022.

U četvrtak je u Domu culture Krapinske Toplice održano putopisno predavanje ˝Iz dubine u visine – iz jadranskog podomorja do vrha svijeta˝ pod palicom člana ronilačkog kluba Zaron Maria Celinića, prvog Zagorca i šestog Hrvata koji se popeo na najvišu zemaljsku točku i postavio zastave Hrvatske, Krapinsko – zagorske županije i grb ronilačkog kluba.

Na predavanju se moglo saznati kako je Celinić spojio dubinu i visinu, zaronio na 40 metara i potom osvojio vrh i ostvario visinsku razliku od 8888 metara.

– U našoj dvorani Doma kulture održano putopisno predavanje Maria Celinića o prikazu puta iz jadranskog podmorja do uspona na najveće vrhove svijeta kroz fotografije i videozapise. Predavanje je bilo izuzetno zanimljivo i motivirajuće. Hvala Bogdanu Celiniću i ronilačkom klubu Zaron na organizaciji, te županu Željku Kolaru na dolasku – rekla je načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković.

Uz Maria Celinića gostovali su Stipe Božić alpinist putopisac svjetski putnik koji je Celiću tijekom uspona na krov svijeta bio mentor , moralna i tehnička potpora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba