U proračunu je osigurano oko dva milijuna kuna

Međimurska županija raspisala javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima

Objavljeno: 29.03.2022. zagorjeinternational

Međimurska županija raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poljoprivrednike, a Program potpora u poljoprivredi Županija provodi još od 2014. godine.  

Cilj je poticanje razvoja poljoprivrede, unaprjeđenje ruralnog razvoja, poticanje konkurentnosti poljoprivrede, postizanje održivog razvoja te ulaganje u održivu poljoprivrednu proizvodnju. Mjere i iznosi u Programu potpora u poljoprivredi stalno se povećavaju, a raste i interes poljoprivrednika .

Tako je u 2020. godini isplaćeno 1.467.400 kuna potpora koje je zatražilo oko 400 gospodarstava, a u 2021. godini je pravo na potporu ostvarilo 353 poljoprivrednih gospodarstva u ukupnom iznosu od 1.770.821 kuna. Za 2022. godinu je za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi u proračunu Međimurske županije osigurano oko dva milijuna kuna bespovratnih sredstava. 

Korisnici potpora iz ovog Programa su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, koja imaju sjedište i proizvodne kapacitete na području Međimurske županije i nemaju nepodmirenih obveza prema proračunu županije. Također, jedan korisnik potpore može podnijeti zahtjev za dodjelu potpora po više mjera iz ovog Javnog poziva pod uvjetom da njihov maksimalni iznos ne prelazi 70.000 kuna godišnje, a minimalna vrijednost tražene potpore mora biti veća od 100 kuna bez PDV-a.

Javni poziv otvoren je do 30. studenoga do kada se mogu slati prijave, a više informacija dostupno je na službenim stranicama Međimurske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba