Belgijska tvrtka DW Reusables i službeno završila akviziciju Stražaplastike: Velika važnost pridodaje se očuvanju radnih mjesta, motiviranosti djelatnika, zaštite na radu i povećanju plaća

GRILEC: Da nismo dobri, ne bismo bili ni interesantni

Objavljeno: 29.03.2022.

Dioničko društvo za preradu i promet plastičnih masa, tvrtka za injekcijsko prešanje i ekstruziju Stražaplastika iz Huma na Sutli čiji je direktor Josip Grilec, a koja posluje više od 60 godina, danas je službeno, s belgijskom tvrtkom DW Reusables, proizvođačem povratne ambalaže tehnologijom injekcijskog prešanja, izvršila akviziciju čime Stražaplastika proširuje Reusablesov asortiman proizvoda poput nosiljki, paleta, kontejnera za višekratnu upotrebu za industriju pića, s dodatnim asortimanom nosiljki za prehrambenu, poljoprivrednu, građevinsku i automobilsku industriju.

Belgijska tvrtka, čiji je glavni izvršni direktor Paul Baeyens, već posluje u Hrvatskoj, u karlovačkom Kupljenskom, nadomak mjesta Vojnić, gdje proizvodi plastičnu ambalažu. Baeyens je naglasio kako je ovim poduhvatom otvoren prostor za širenje kapaciteta, a u službi naručitelja i kupaca. Fokus će, ističe, biti na ekologiji i daljnjem razvijanju poslovanja.

– Vjerujemo da su višekratna rješenja budućnost. Primjerice, gajba ima životni vijek 30 godina, ali nakon što taj vijek završi možemo je ponovno iskoristiti kroz reciklažu za proizvodnju istog ili nekog drugog proizvoda – kaže Beaeyens.- Iako je DW globalna kompanija, volimo proizvoditi lokalno jer vjerujemo da na taj način podupiremo lokalnu zajednicu i pružamo dodatnu vrijednost. Vjerujem da ćemo ovdje napraviti napredak u daljnjem razvoju – zaključio je.

Grilec je istaknuo kako je ovo velik i poseban dan budući da tvrtka ulazi u grupaciju koja je rasprostranjena po cijelom svijetu.

– Bili bismo nerealni kada bismo očekivali čudesa, no, sigurno je da, posljedično svojim radom možemo očekivati napredak, uključivanje u globalne poslove, manje ćemo ovisi sami o sebi. Da nismo dobri, ne bismo bili ni interesantni, DW Reusablesu midž nije narušen. U svim pregovorima do sada posebna se briga vodila o očuvanju radnih mjesta, o motiviranosti djelatnika, zaštite na radu, a ono najopipljivije je povećanje plaća – taj će dio biti obilato prekoračen – zaključio je Grilec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba