Započeli radovi na novoj poslovnici Trgocentra u Humu na Sutli, otvorenje se očekuje ove jeseni

JUTRIŠA: Veselimo se – više neće biti ‘podstanari’, a nova pozicija obećava da će Humčani imati više nego što su imali do sada

Objavljeno: 29.03.2022. Vanja Hozmec

U Humu na Sutli započela je izgradnja novog, 800-tinjak kvadratnih metara velikog prodajnog prostora Trgocentra u kojem će se, uz samoposlužni dio, naći i mesnica, gastro odjel te poljoapoteka. Uz potpuno novo zdanje, napravit će se i parkirališna mjesta za kupce, a da željno iščekuju otvaranje nove prodavaonice rekao je i načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša. 

– Zadovoljstvo mi je danas potvrditi da su aktivnosti na terenu ozbiljno počele i da će projekt osmišljen od strane trgovačkog lanca Trgocentar Zabok, koji je projektno riješen, oživjeti. Obećanja su da to, s obzirom na način gradnje, neće dugo trajati, i ono što je najbitnije je da ćemo se mi riješiti “podstanara” jer je do sada je Trgocentar ovdje bio podstanar u općinskoj zgradi. Imali su samo jednu vrstu usluge, poljoprivrednu apoteku, a sada će u ovom prostoru koji se radi niknuti novi centar koji će sadržajno imati daleko bolju ponudu – istaknuo je načelnik Jutriša i dodao da će ovo biti velika promjena u odnosu na sadržaje koje općina trenutno ima:  

Na zadovoljstvo svih 

– Imamo nekoliko trgovina, među njima i neke veće, ali ovdje oko centra je sve malo skučeno zbog geografskog položaja. Međutim, ova nova pozicija obećava da se može dati mnogo više nego smo do sada imali. Nadam se da nas Trgocentar neće iznevjeriti i da će to doista biti tako i na zadovoljstvo svih nas – rekao je načelnik.  

Direktor Trgocentra Darko Bratković kazao je kako je tvrtka već godinama prisutna na području općine, no ova investicija sada konačno znači da je tvrtka tamo pronašla svoje mjesto. 

– Radi se o izgradnji manjeg trgovačkog centra šire namjene i s ovom vizurom koju smo uspjeli realizirati što se tiče samog objekta i pripadajućih parkirnih mjesta, vjerujem da ćemo omogućiti žiteljima općine kvalitetniji pristup kupovini, a time onda i bolju uslugu – rekao je Bratković.  

Riječ je o višemilijunskoj investiciji na kojoj rade uglavnom izvođači iz Krapinsko – zagorske županije.  

– Mi smo od početaka velikih investiranja na području županije primarno orijentirani na naše domaće izvođače radova, a pod tim mislimo isključivo na one s područja županije. Oni su svojom kvalitetom kroz godine opravdali naše povjerenje, tako da ne sumnjamo da će i ovaj projekt sigurno biti ‘na mjestu’ – dodao je.  

Svi su dobrodošli 

Što se tiče rokova, direktor je naglasio da u posljednje vrijeme, s obzirom na izvanredne okolnosti u svijetu u protekle dvije godine, nije zahvalno govoriti o istima, no otkrio je da se otvorenje očekuje već ove jeseni.  

– Uzmimo da je neki okvirni rok jesen ove godine, ako se ne dogode neke nepredviđene okolnosti. Na žalost, zadnjih godina je bilo dosta takvih situacija poput pandemije koja je znatno otežala poslovanje i nama i onih koji su radili uz nas. Zbog toga uvijek sa strahom pristupamo izjavljivanju rokova, no ako će sve biti kako smo planirali, objekt će biti otvoren na jesen ove godine – otkrio je Bratković. 

Osvrnuo se i na novinarsko pitanje o blizini Slovenije, odnosno, jesu li u Trgocentru računali i na kupce iz susjedne nam zemlje.   

– Mi imamo kupce koji su i sa slovenske strane, ali je ovaj projekt najviše zamišljen zbog žitelja ove općine, ali i zbog toga što želimo biti prisutni u cijeloj županiji. Nismo ciljali na kupce izvana, ali naravno da su uvijek dobrodošli – zaključio je Bratković.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba