SUSTAV JE PAO, PACIJENTI NA ČEKANJU

HZZO: Liječnici su zamoljeni da prijeđu na papirnati oblik rada

Objavljeno: 23.03.2022. zagorjeinternational

Stopiranje podizanja lijekova putem e-Recepata u ljekarnama u opticaju je od jučer budući da je ”pao” Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) i nije radio od 10 do 17 sati. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje uputio je danas apel liječnicima da nakratko prijeđu na papirnati oblik rada.

Danas pak 50 posto prometa pati, tako uz e-Recepte ne funkcioniraju ni  e-Uputnica, e-Nalazi, e-Naručivanja, a niti radi portal CEZIH-a.

– Kao i jučer, tijekom jutra je došlo do otežanog rada CEZIH sustava. Veći dio prometa se obrađivao, ali je dio korisnika imao problema pri radu. Analizom uočenog problema odrađena je korektivna aktivnost koja je samo djelomično poboljšala rad korisnicima – kažu iz HZZO-a i poručuju kako se radi na otklanjanju problema, a čim se to realizirala, obavijestit će javnost.

Napominju da su korisnici sustava CEZIH odmah nakon detektiranja problema obavješteni i zamoljeni da prijeđu na način rada u izvanrednim okolnostima – rad u papirnatom obliku kako pružanje zdravstvene zaštite osiguranicima ni u jednom trenutku ne bi bilo upitno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba