Neki ljudi nikako da nauče

JOŠ ČETIRI POŽARA NA OTVORENOM: Gorjelo u Grabrovcu, Oroslavju, Risvici i Škarićevu

Objavljeno: 17.03.2022. zagorjeinternational

Na području Krapinsko – zagorske županije u srijedu su se ponovno dogodila čak četiri požara na otvorenom.

Jedan je buknuo prilikom spaljivanja suhe trave i niskog raslinja na neobrađenom

poljoprivrednom zemljištu u Grabrovcu, a iz PU KZŽ su potvrdili da nije bilo ozlijeđenih osoba niti materijalne štete. Požar su ugasili pripadnici DVD Zabok. 

Gorjelo je i u šumi jednog 76-godišnjaka u Oroslavju, a do požara je također došlo zbog spaljivanja suhog lišća i raslinja. Požar se proširio i na manji drveni objekt u vlasništvu 31-

godišnje hrvatske državljanke, koji je u potpunosti izgorio, a pritom je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Iz policije su priopćili da nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok i DVD Oroslavje.

Požar se prilikom spaljivanja otpada dogodio i u Risvici na poljoprivrednim površinama, a došlo je do nekontroliranog širenja vatre po suhoj travi i niskom raslinju. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili pripadnici JVP Klanjec i DVD-a Kumrovec. Protiv 65-godišnjaka slijedi podnošenje prijave zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Posljednji je požar zabilježen u Škarićevu gdje je 39-godišnjakinja spaljivala suho lišće te se požar proširio na obližnju šumu u vlasništvu 50-godišnjaka. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požare su ugasili pripadnici JVP Krapina te DVD-a Škarićevo. Protiv 39-godišnjakinje također će se pokrenuti postupak prijave zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba