OČITO SE UPOZORENJA 'NE LOVE': U protekla 24 sata zabilježeno pet požara na otvorenom, podnijet će se i kaznene prijave

U Vižanovcu vjetar ponovo aktivirao požar, u Konjščini šteta više tisuća kuna

Objavljeno: 15.03.2022. zagorjeinternational

Kako je izvijestila Policijska – uprava krapinsko – zagorska, u protekla 24 sata na području Zagorja došlo je do čak pet požara na otvorenom prostoru, a posljedica je neadekvatno spaljivanje trave, korova i niskog raslinja.

Na zapuštenom poljoprivrednom zemljištu u Proseniku Začretskom došlo je do nekontroliranog širenja požara kada je 57-godišnja hrvatska državljanka spaljivala travu. Ozlijeđenih osoba, kao ni štete nema. Požar su ugasili pripadnici DVD Gubaševo te pripadnici ZJVP Zabok.

U Štuparju je pak, na zapuštenom poljoprivrednom zemljištu 66-godišnja hrvatska državljanka spaljivala korov, a uslijed spaljivanja, došlo je do nekontroliranog širenja vatre. Također, nema ozlijeđenih osoba ni nema štete,a požar su ugasili pripadnici DVD-a Petrovsko. Protiv osoba će se podnijeti prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o zaštiti od požara.

U nedjelju je u Vižanovcu, na neutvrđen način, došlo do požara suhe trave i niskog raslinja na zemljištu nepoznatog vlasnika, a jučer uslijed jakog vjetra požar ponovo aktivirao i došlo je do širenja vatre na drvene stupove električne energije. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili pripadnici DVD Belec.

U Andraševcu i mjestu Pece, u ponedjeljak je došlo do manjih požara suhe trave i niskog raslinja, bez širenja i bez štete. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požare su ugasili pripadnici DVD Budinščina i Oroslavje, a u Konjščini je došlo do požara na zapuštenom zemljištu, na neutvrđen način, te se požar suhe trave i niskog raslinja proširio na manji drveni objekt u vlasništvu 55-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nastala je je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna, nema ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili pripadnici DVD Donja Šemnica i ZJVP Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba