U Zlataru zaustavljen 58-godišnji recidivist s 2,19 promila, nevezan, vozačka mu već bila ukinuta

Policija predložila brutalnu kaznu – 60 dana zatvora, oduzimanje vozila i godinu dana bez vozačke – sud mu ‘dao’ sedam dana u Remetincu

Objavljeno: 14.03.2022. AB

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg su utvrđena ukupno 62 prekršaja.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena u petak oko 11.30 sati u Zlataru, kod 58-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom s 2,19 promila alkohola u organizmu. Daljnjim nadzorom je utvrđeno da je vozio za vrijeme dok mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola, a nije ni bio vezan sigurnosnim pojasom. Također je utvrđeno da je već nekoliko puta počinio istovrsne prekršaje te je zato uhićen i osobno vozilo mu je privremeno oduzeto.  Protiv 58-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja s predloženom kaznom zatvora od 60 dana, oduzimanja osobnog vozila i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima “B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. No, na sudu je 58-godišnjaku određeno zadržavanje u trajanju od sedam dana u zatvoru u Zagrebu. 

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak oko 15 sati, na A2 u Krapini, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa presretačem zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak brzinom od 147 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 100 km/h. Vozaču je izdano izvješće o počinjenom prekršaju.

 U Donjem Maclju je u subotu oko 21 sat prilikom nadzora prometa zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi prije stjecanja prava na upravljanje. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 U Krapini su iste večeri oko 23 sata policijski službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljala 30-godišnjakinja s 1,68 promila alkohola u organizmu. Protiv vozačice bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja, s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba