Prva ovogodišnja korizmena tribina u Mariji Bistrici probudila veliku zainteresiranost građana

“Ako ništa drugo, dobro je bilo naučiti da smo jedni drugima u ovoj koroni potrebni”

Objavljeno: 13.03.2022. zagorjeinternational

U Dvorani Božjeg milosrđa jučer je održana prva ovogodišnja korizmena tribina “Ostati čovjekom – ljudi i borba s virusom” čiji su gosti bili pročelnik Zavoda za akutne respiratorne infekcije Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Rok Čivljak, inače i predsjednik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i specijalist psihijatrije, Petar Bilić s Klinike za psihijatriju Vrapče i dopredsjednik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, a tribinu je moderirao predsjednik ogranka Damir Galoić, piše Radio Marija Bistrica.

Vlastita iskustva borbe s pandemijom, podjele društva, problem i izazovi koje je pandemija stavila pred zdravstveni sustav i društvo u cjelini, pogled u budućnost i povratak na staro normalno bile su teme o kojima su gosti govorili, a u zaključku su pozvali na rasprave na civiliziranoj razini.

Čivljak je poručio kako iz svega ranije spomenutog moramo naučiti da se i s koronom može živjeti.

– Ako ništa drugo, dobro je bilo naučiti da smo jedni drugima u ovoj koroni potrebni – zaključio je Čivljak, dok je Bilić zaključio kako je korona pandemija jedan dobar test naše ljudskosti i osobnosti.

Sljedeća tribina održat će u petak 25. ožujka, na istom mjestu s početkom u 19 sati, a moderator interaktivne tribine ”Moja Afrika i moja Hrvatska” – čovjek, vjera i novi svijet bit će Branimir Bilić, a tema je. Gostovat će Odilon Singbo, profesor bioetike na Hrvatskom katoličkom sveučilištu o kojem će se prikazati dokumentarni materijalali, a koji je rođen u Beninu.

Radio Marija Bistrica emitirat će snimku tribine u dva dijela: 17. i 24. ožujka s početkom u 17 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba