U sklopu projekta “Aktivni i nakon 65-e!” u Radoboju ostvarena i suradnja s PU krapinsko - zagorskom

Policajci starije Radobojčane savjetovali kako ne postati žrtva lopova na svom pragu i povećati vlastitu sigurnost

Objavljeno: 11.03.2022. zagorjeinternational

U suradnji s Policijskom upravom krapinsko – zagorskom, ove je srijede, u okviru provedbe projekta općine Radoboj “Aktivni i nakon 65-e!“, u prostoru DVD-a Radoboj, održano edukativno predavanje na temu “Osobna sigurnost građana“.

Predavanje je održao policijski službenik za prevenciju Željko Lež, a predavanje je bilo usmjereno na pojavne oblike i načine izvršenja krađa i prijevara starijih osoba na kućnom pragu, ali i na javnim mjestima. Također, u sklopu predavanja sudionici su mogli čuti i razne savjete za samozaštitu koji će im pomoći da ne postanu žrtve takvih kaznenih djela i kako bi se povećala njihova sigurnost kao osoba starije životne dobi. 

Za vrijeme predavanja pričalo se i o savjetima za sigurno i samo zaštitno ponašanje starijih osoba u prometu, bilo da su pješaci ili biciklisti, a podijeljeni su im i letci Policijske uprave krapinsko – zagorske i Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Krapinsko – zagorske županije, sa savjetima i preporukama o samo zaštitnom ponašanju, te su im podijeljeni i reflektirajući prsluci.

Predavanje je održano za osobe starije životne dobi s područja općine Radoboj, a usmjereno je na povećanje osjećaja sigurnosti i unapređenje sveukupne kvalitete života u zajednici.    

Inače, projekt “Aktivni i nakon 65-e!“ u potpunosti se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.476.024 kuna i traje do 21. srpnja, a svi zainteresirani mještani koji imaju 65 ili više godina, ali i ostali stariji mještani koji se žele uključiti u projekt, za više informacija o nadolazećim aktivnostima, radionicama i predavanjima mogu kontaktirati voditelja dnevnih aktivnosti projekta Alena Strahineca na broj 099/346-9009. Također, dodatne su informacije dostupne i na službenoj stranici Općine Radoboj te na društvenim mrežama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba