Dobra vijest za oko 2300 studenata

Međimurska županija dijelit će jednokratne potpore koje umjesto 600, sada iznose 800 kuna

Objavljeno: 04.03.2022. zagorjeinternational

Međimurska županija objavila je javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima za tekuću akademsku godinu, a iznos same potpore povećan je za 33 posto, pa sada umjesto 600, iznosi 800 kuna. 

Odlukom župana Matije Posavca, pravo na ovu potporu imaju studenti s prebivalištem na području Međimurske županije, koji su u statusu redovnog studenta akademske godine 2021./2022. upisani na bilo koju javnu visokoškolsku ustanovu u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili u inozemstvu , ali i oni koji su pod istim uvjetima upisani na privatne visokoškolske ustanove s pravom javnosti. Prema tome, pravo na ovu potporu tako ima oko 2300 međimurskih studenata, a iz županijskog proračuna za iste je izdvojeno 1,8 milijuna kuna.  

Spomenute jednokratne potpore za studente samo su jedan od oblika potpora za obrazovanje koje Međimurska županija dodjeljuje učenicima i studenima. Županija dodjeljuje i stipendije za učenike deficitarnih zanimanja i djecu hrvatskih branitelja, financira prijevoz učenika i asistenata u nastavi u školama i vrtićima, a uspješni studenti i učenici primaju stipendije i kroz Zakladu dr. Vinko Žganec i Zakladu Mikec. To Međimursku županiju svrstava među one koje najviše izdvajaju za obrazovanje svojih građana. 

Javni poziv otvoren je do 31. ožujka, a sve detaljne informacije, kao i potrebnu dokumentaciju koju valja priložiti prilikom prijave, možete pronaći na službenim stranicama Međimurske županije.

Dokumentacija se šalje poštom na adresu Županije s naznakom “Prijava za dodjelu jednokratne potpore studentima“. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba