Pilot projekt pokazao pozitivan učinak na zaposlenike i produktivnost

Tvrtka “ManpowerGroup” koja posluje i u RH, uvela 4-dnevni radni tjedan – petak je dodatni slobodni dan

Objavljeno: 27.02.2022. zagorjeinternational

Tvrtka “ManpowerGroup” i službeno je najavila uvođenje 4-dnevnog radnog tjedna za sve interne zaposlenike u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Sloveniji, a takva je odluka donesena nakon uspješnog pilot projekta dugog četiri mjeseca koji je pokazao pozitivan utjecaj na dobrobit zaposlenika, ali i produktivnost same tvrtke, piše Poslovni.hr.

U priopćenju piše da 4-dnevni radni tjedan i dalje predstavlja novost na svjetskom i domaćem tržištu rada, ali isto tako stoji da 4-dnevni radni tjedan predstavlja način rada koji bi mogao izravno odgovoriti na nove društvene potrebe i trendove poslovanja te rada, dok bi njegova sve veća implementacija mogla donijeti veće socijalne i održive promjene.

Aleksandar Hangimana iz tvrtke “ManpowerGroup” kazao je da u vrijeme kada ljudski kapital postaje sve vredniji, kompanija ima čast i odgovornost brinuti o svojim zaposlenicima i procesima,  a uz to i brinuti i o zaposlenicima i procesima velikog broja domaćih i svjetskih kompanija.

U ovom pilot projektu petak je bio definiran kao dodatni slobodni dan za zaposlenike, a svaka je zemlja regije pripremila lokalni adaptirani plan za uspostavljanje promjena u operativnim procesima. Također, u svakoj su zemlji organizirana i dežurstva petkom zbog omogućavanja nesmetanog odvijanja poslovnih procesa za sve partnere i klijente tvrtke. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba