U Dubrovnik već ove sezone stiže gej bar - lokalno stanovništvo pozdravlja novitet

NAJUREDNIJI GOSTI: “Mogu reći kako kuća nikada nije bolje mirisala i nije bila čišća nego iza njih”

Objavljeno: 27.02.2022. zagorjeinternational

Dubrovnikom se proširila vijest da bi se već ove sezone u gradu mogao otvoriti gej bar, a gradom se odonda šire i brojne reakcije Dubrovčana. Iako se priče o baru koji bi se trebao nalaziti u Ulici Marojice Kaboge koja izlazi na Stradun, šire brzo, detalja je zapravo vrlo malo, piše Index.hr.

Zasad se zna da će gej bar otvoriti ugostiteljski dvojac koji već ima jedan lokal u povijesnoj jezgri Dubrovnika, no ovaj će zasigurno biti mnogo posebniji i orijentiran više na strane turiste.

Marin Krstulović, predsjednik Gradskog kotara Grad, u vezi otvaranja gej bara rekao je kako to nije ništa novo nego pružanje ponude ciljanoj publici. 

– Grad je uvijek imao visoki postotak dolazaka gej turista, zna se kako je Lokrum jedno od omiljenih ljetovalište te populacije. Ne mislim da je to ništa loše za grad, pravo svakog ugostitelja je da sastavi ponudu za ciljanu publiku. To je kafić k’o kafić, neka bude dobar, neka ne bude problema s bukom i neka se poštuju gradski propisi – izjavio je Krstulović. 

Gosti za poželjeti

Jedna privatna iznajmljivačica također je dala svoj komentar temeljen na svojem iskustvu s brojnim gostima. 

– Nikad mi kuća nije bila čišća nego nakon njih! Prije tri godine u vili koju suprug i ja iznajmljujemo imala sam grupu Amerikanaca, njih sedmero. I svi su bili gej. Mogu reći kako kuća nikada nije bolje mirisala i nije bila čišća nego iza njih. Inzistirali su na dnevnom čišćenju, što sam im ja i pružila, no za njima se nije imalo što očistiti. Sve je bilo čisto – rekla je ona te dodala da otvaranje gej bara u gradu pozdravlja.  

Otvaranje ovakvog ugostiteljskog objekta podržava i vlasnica turističke agencije “Dominium travel “ Slavica Grkeš, ujedno i privatna iznajmljivačica. 

– Apsolutno podržavam bilo kakvu novu ponudu u Dubrovniku, bilo to za domaće ili u turističkom smislu. Drago mi je što se prepoznala i ta vrste potražnje i što je netko poduzetan uložio kapital i vrijeme kako bi stvorio novi proizvod odnosno ponudu – govori. 

Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević također je izrazila svoje mišljenje na ovu temu. 

– Senzibilna sam na tu temu i kad god se ukaže prilika borim se protiv predrasuda. Drago mi je što će Dubrovnik dobiti jedno takvo mjesto, nadam se da će gej bar dobro raditi i želim mu svaku sreću. Još je to jedan korak ka Dubrovniku kao otvorenijem i boljem mjestu, gradu tolerancije kojom smo se dičili uvijek – zaključila je. 

Pripadnici gej populacije s dubrovačkog prostora svakako podržavaju otvaranje novog mjesta na koje će moći izaći, a kažu kako uopće nije vijest da se gej bar otvara, nego da se otvara tek sad jer je poznato da su ih poznate svjetske destinacije u rangu s Dubrovnikom već otvorile.

“Gay friendly” destinacija

Sam objekt tek treba urediti, a radovi bi trebali započeti uskoro. Dubrovčani većinom podržavaju dolazak novog ugostiteljskog objekta koji je sada glavne tema u gradu, a vjeruju i da će to biti mjesto za ugodno i sigurno druženje.

Iz PU dubrovačko-neretvanske rekli su da ne pamte kad se posljednji put u Dubrovniku dogodio bilo kakav incident temeljen na mržnji prema homoseksualnim osobama te su uvjereni da se to neće promijeniti. 

Inače, Dubrovčani su već navikli na sadržaje orijentirane gej populaciji jer na daleko poznatom otočiću Lokrumu postoji plaža namijenjena nudistima koja je ujedno okarakterizirana i kao “gay friendly”. Dobro je posjećena destinacija i otok Kalamota, točnije, tamo smještena nudistička plaža, a Dubrovnik je ujedno u više navrata primio i ‘gej kruzere’ koji su uvijek dovodili i preko 2000 turista koji bi se potom zabavljali po gradu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba