Osnovan je Nogometni klub Trakošćan, prvi nogometni klub u povijesti Bednje

“Nadamo se da će na budućem travnjaku uskoro zaigrati neki novi Murići i Kramarići“

Objavljeno: 12.02.2022. zagorjeinternational

Iako je bogata uspješnim sportašima i sportskim udrugama, općina Bednja dosad nije imala svoj nogometni klub, no zaljubljenici u ‘najvažniju sporednu stvar na svijetu’ došli su na svoje.

Osnovan je Nogometni klub Trakošćan, a na osnivačkoj skupštini održanoj u petak, izabrano je i vodstvo kluba – predsjednik NK Trakošćan bit će Ivan Knez, a potpredsjednik Vladimir Poljak.

– Konačno smo i to dočekali i osnovali prvi nogometni klub u povijesti Bednje, a želja nam je da što prije postanemo članom Županijskog nogometnog saveza i da krenemo s natjecanjima – rekao je načelnik Bednje Damir Poljak.

Dodao je da je iznimno zadovoljan što su se, puni entuzijazma, uključili mladi s područja cijele općine. – Znamo koliko je bavljenje sportom i rekreacijom važno za sve nas, osobito za djecu i mlade, stoga me veseli što ćemo ih moći okupljati i u nogometnom klubu te mnogima od njih pružiti priliku da se i profesionalno bave nogometom. Moramo im, naravno, osigurati i odgovarajuće uvjete, što ćemo vrlo skoro i učiniti jer je Općina Bednja Ministarstvu turizma i sporta prijavila projekt nogometnog igrališta vrijedan 2,8 milijuna kuna, a riječ je o velikom nogometnom stadionu s vanjskom teretanom i fitnessom  – kazao je Poljak te dodao da se nada da će na novom nogometnom travnjaku uskoro zaigrati neki novi Murići i Kramarići.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba