Vrijedna pomoć za mlade

U Zlataru potpisani ugovori s 27 novih stipendista

Objavljeno: 12.02.2022. zagorjeinternational

U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti u subotu je održano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija učenicima i studentima.

Ukupno je dodijeljeno 27 stipendija, od čega 19 studentskih, sedam učeničkih i jedan sportska.

– Prema raspisanom natječaju, ove se godine planiralo dodijeliti 15 studentskih i pet učeničkih stipendija, no zbog velikog broja prijava i zbog više prijavitelja koji su imali jednaki broj bodova, donijela sam odluku da stipendije dobiju svi kandidati koji su zadovoljili uvjete natječaja – istaknula je gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek.

 Studentske stipendije iznose 700 kuna, učeničke 400 i sportske 500 kuna mjesečno. – Čestitam svim dobitnicima i želim im puno uspjeha u daljnjem školovanju! – poručila je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, pa objasnila da je do kašnjenja s potpisivanjem ugovora i isplata došlo zbog izmjene dijela pravilnika o stipendiranju koji se odnosi na nadarene studente, što je moralo proći određenu proceduru. Također je rekla da se dodjeljuje više studentskih od učeničkih stipendije jer srednjoškolci dobivaju i druge oblike pomoći iz gradskog proračuna, a studenti samo stipendije. S onima koji se nisu mogli odazvati zajedničkom potpisivanju, ugovori će biti potpisani tijekom tjedna u gradskoj upravi, a potom slijedi isplata zaostalih stipendija – za učenike od rujna, a za studente od listopada prošle godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba