“BUNA TRAJE“: U Donjoj Stubici otvorena zanimljiva izložba bedekovčanskog fotografa Mladena Bana

“Članovi Družbe vitezova Zlatnog kaleža i njihova očaranost srednjim vijekom potaknuli su me da postane njihov ‘vjerni pratilac’“

Objavljeno: 12.02.2022. zagorjeinternational

Izložbom fotografija “Buna traje”, otvorenom u donjostubičkom Kulturno – turističkom informativnom centru, započelo u petak ovogodišnje obilježavanje obljetnice “Seljačke bune“ iz 1573. godine.

Kako izvještava Radio Stubica, autor fotografija Mladen Ban iz Bedekovčine predstavlja se stubičkoj publici s 46 fotografija snimljenih na uprizorenjima “Seljačke bune“ tijekom proteklih nekoliko godina.

Ban je na otvorenju izložbe istaknuo da su ga upravo članovi Družbe vitezova Zlatnog kaleža, odnosno njihova očaranost srednjim vijekom i žar kojim uprizoruju događaje iz povijesti, potaknuli da postane njihov ‘vjerni pratilac’ i fotoaparatom bilježi sva njihova uprizorenja Seljačke bune, dok je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić istaknuo da mu je drago što je upravo izložba posvećena Seljačkoj buni javnosti otvorila novouređeni prostor TIC-a. Izložbu je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je najavio spektakl iduće godine, kada se obilježava nekoliko važnih obljetnica vezanih uz Gupčev kraj i Seljačku bunu. Izložbu, koja ostaje otvorena do kraja veljače, razgledao je i gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba