I u RH je sve popularnija dostava na kućni prag, a neki su zaista nadmašili sami sebe

Jedan je korisnik lani dostavu naručio čak 3094 puta – to je 8,5 narudžbi dnevno!

Objavljeno: 01.02.2022. zagorjeinternational

Pandemija koronavirusa, koja je uvelike povećala prakticiranje online trgovine i dostave na kućnu adresu, uistinu je uzela maha ili su se Hrvati u protekle dvije godine ulijenili po pitanju kuhanja i odlaska u trgovine?

Online platforme za dostavu, razvijene u inozemstvu, od kojih je dobar broj i na hrvatskom tržištu, nezaobilazne su za zadovoljavanje potreba hrvatskih građana jer – može li biti lakše? Kupac bira, naručuje i plaća, a dostavljači sve to vrijedno donose, neovisno o vremenskim prilikama, i to većinom na biciklima. Kako bi nagradili trud dostavljača, prema istraživanju španjolske tvrtke Glovo, Hrvati ne štede kad su u pitanju napojnice pa tako napojnica u prosjeku iznosi 21 kunu, što znači da su treći po izdvajanju od 25 zemalja gdje Glovo posluje, piše Poslovni.hr.

A kada se radi o broju narudžbi, zanimljivo, iz Glova Hrvatske navode kako je jedan korisnik tijekom 2021. imao njih čak 3094. Nije poznato radi li se o pojedincu ili tvrtki, nepoznato je i što se u košarici nalazilo, no izračunom se došlo do zaključka kako je taj korisnik kroz 2021. godinu imao po 8,5 narudžbi dnevno.

Brojčano gledano, rekord je postignut 18. prosinca prošle godine, kada je preko platforme u 28 gradova Hrvatske ostvareno 1,4 milijuna narudžbi. Statistički, najviše su hrvatski potrošači tražili i dobili burgera, što je u svijetu, primjerice, artikl broj 2 po popularnosti na Glovu. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba