Umjetnost u Westgateu

U galeriji kvART ovog se četvrtka otvara izložba “NOW&THEN” autorice Irene Podvorac

Objavljeno: 26.01.2022. zagorjeinternational

U galeriji kvART, koja djeluje u sklopu trgovačkog centra Westgate Shopping City, ovog se četvrtka s početkom u 13 sati otvara izložba “NOW&THEN” autorice Irene Podvorac. Izložba predstavlja odabrani izbor crteža i skulptura.
Stvaranjem skulptura, autorica govori o svom unutarnjem razumijevanju i ljubavi prema trodimenzionalnom obliku, gdje odabire drvene monolite, mase u koje prodire električnom pilom, dlijetom i turpijom. Režući komad drveta oštrim linijama, oblikuje skulpture mačke koje su pojednostavljene do apstraktnih oblika. Mačka je tu dobila svoj spomenik, a autorica opsesiju. Crteži su pak dio ciklusa “Irena u doba korone” i odražavaju autoričina psihička stanja te prikazuju emotivnu percepciju realnosti. Radovi reflektiraju emocije gdje autorica osjećaje sortira, izbacuje i pokušava zarobiti u crtežu. Autorica u nekim radovima interpretira i nadovezuje se na radove Vincenta iz Kastva, E. Muncha i H. Bosha.
Umjetnica Irena Podvorac rođena je 1977. godine u Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 1999. provela je studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania USA.
Otvorenje će biti organizirano prema propisanim epidemiološkim mjerama, a broj osoba koji će moći prisustvovati je ograničen, sve u svrhu poštivanja COVID mjera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter