The New York Times susjednu državu uvrstio na listu mjesta koja doprinose boljem svijetu

“Slovenija je mjesto dobre hrane i vina te ekološki osviještena zemlja”

Objavljeno: 11.01.2022. zagorjeinternational

Susjedna Slovenija našla se na listi The New York Timesa na kojoj su nabrojana 52 mjesta koja doprinose boljem svijetu, piše Jutarnji.hr.

Alexander Lobrano je opisuje kao mjesto dobre hrane i vina te kao ekološki osviještenu zemlju, a u tekstu je istaknuta i izjava najpoznatije slovenske chefice iz “Hiše Franko”, jedinog tamošnjeg restorana s dvije Michelinove zvjezdice, Ane Roš, koja je kazala:

-Od samog početka znali smo da je naša hrana posebna i da će postati jedan od glavnih razloga za posjet našoj zemlji – rekla je Roš.

Lobrano je pojasnio kako je slovenska kuhinja najbolji prikaz spoja mediteranskih, germanskih i slavenskih zemalja, no ipak smatra da je pravi razlog zbog kojeg je tamošnja hrana toliko dobra, činjenica da se kod pripreme uglavnom koriste namirnice malih slovenskih proizvođača.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba