Ljubitelj ste gumenih bombona?

VIDEO: Nakon ovoga, mogli biste prestati voljeti ove šarene slatkiše

Objavljeno: 09.01.2022. zagorjeinternational

Prije svega, dobro razmislite volite li gumene bombone. Volite li ih jako, ali ste gadljivi, možda bi bilo najbolje da prestanete čitati upravo sada. Iako pretpostavljamo da znate na koji se način gumeni bomboni proizvode, vjerojatno taj proces niste imali prilike vidjeti.

Baza za gumene bombone je u principu želatina, a želatina se radi od životinjske kože i životinjskih kostiju, piše Slobodnadalmacija.hr.

Alina Kneepkens, belgijska redateljica, napravila je kratki horor film koji u detalje prikazuje proces proizvodnje gumenih bombona, a u videu je prvo prikazan gotov proizvod, odnosno, slatkiš, a onda se postepeno otkriva njegovo nastajanje.

Spomenuti je film samo jedan u nizu kratkih dokumentaraca koji bi onima slabijeg želuca mogli izazvati mučninu i gađenje.

Ipak, ako ste ljubitelj gumenih bombona i svejedno ste ovo pročitali i pogledali video te više ne možete zamisliti da jedete vašu donedavno omiljenu slasticu, postoje i druge opcije. Naime, postoje i veganske zamjene za želatinu, od kojih se također rade neki slatkiši. Riječ je o Agaru, koji se dobiva iz algi, a u trgovinama postoji dovoljno veganskih opcija koje mogu zamijeniti vaše donedavno omiljene gumene bombone. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter