Radni početak nove godine u Zagorskim Selima

“Završetak asfaltiranja nerazvrstane ceste u Brezakovcu tek je početak brojnih projekata planiranih u ovoj godini“

Objavljeno: 03.01.2022. Vanja Hozmec

Iako je nova godina tek započela, u općini Zagorska Sela već se naveliko radi. Načelnica Ksenija Krivec Jurak otkrila nam je da je posljednji dovršeni projekt asfaltiranje oko 450 metara nerazvrstane ceste u naselju Brezakovec, vrijedan oko 250.000 kuna.

– Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, za što smo se prijavili prošle godine i u te nam je svrhe odobreno 100.000 kuna. Ostatak je financirala Općina – rekla je načelnica.

S obzirom na to da trenutno čekaju punjenje proračuna, u prvom mjesecu će, što se projekata tiče, vladati “status quo“, a ujedno se čekaju i nešto povoljniji vremenski uvjeti. Nakon toga, kaže načelnica, nastavljaju se radovi na svim planiranim projektima.

– Oko veljače, ožujka, u planu je završetak sanacije klizišta, odnosno, planira se dovršiti asfaltni zastor u Poljani Sutlanskoj. Također, imamo i nekoliko punktova na nerazvrstanim cestama gdje su dovršeni pripremni radovi za asfaltiranje i čeka se pogodno vrijeme za asfaltiranje udarnih rupa na tim cestama. Imamo i pripremljene projekte za koje čekamo natječaje na koje bismo se onda mogli javiti, u Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo graditeljstva, a to su projekti asfaltiranja nerazvrstane ceste u Brezakovcu i prva fazu izgradnje mrtvačnice u Zagorskim Selima. To je projekt u vrijednosti 1,5 milijuna kuna i njega planiramo dovršiti u fazama, kroz javljanja na raspoložive natječaje. To su planovi za prvi kvartal godine – otkrila je načelnica.

Isto tako, dodala je i da čekaju rezultate natječaja Ministarstva kulture, na koji su prošle godine prijavili uređenje zgrade “Stare škole“.

– Aplicirali smo za završetak naše “Stare škole“, koja će biti u funkciji muzejskog postava. Aplicirali smo za posljednju, četvrtu fazu tog projekta, a vrijednost je oko 200.000 kuna. Dakle, čekamo Ministarstvo kulture da objavi rezultate, a isto tako već skoro dvije godine čekamo i rezultate natječaja za Poučnu stazu u naselju Bojačno, koja je vrijedna oko 600.000 kuna – rekla je načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba