Filmska potjera kod Varaždina

Muškarac (33) bježao policiji, pokušao pregaziti dva policajca

Objavljeno: 25.12.2021. zagorjeinternational

Prava filmska potjera dogodila se u petak na sjeveru Hrvatske. Operativno-komunikacijski centar PU Varaždinske je zaprimio obavijest PU Međimurske da su policajci u potjeri za osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka čiji se vozač nije zaustavljao na policijske znakove, piše Index.hr.  

Vozač se kretao u smjeru Varaždinske županije, a pritom je činio brojne prekršaje te ugrožavao sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policijska uprava varaždinska priopćila je da je od njenih službenika zatraženo da pruže pomoć pri pokušaju zaustavljanja vozila, pa su po zaprimanju dojave na teren upućeni policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske i Policijske postaje Varaždin.

Policijski su službenici dolaskom na Dravski most izašli iz vozila i uspostavili blokadni punkt zbog pokušaja zaustavljanja vozača, a po uočavanju vozila koje se približavalo, jedan od policajaca je ispred blokadnog punkta izdavanjem znakova pokušao zaustaviti vozilo u bijegu koje se nije zaustavilo i koje bi naletjelo na policajca da se nije bacio u stranu.  

Vozač je potom smjer kretanja promijenio prema drugom policijskom službeniku koji se nalazio pored blokadnog punkta s namjerom da ga pregazi, stoga je policajac u nužnoj obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila. Vozač je i nakon toga nastavio vožnju u smjeru Varaždina, no ubrzo je zaustavljen u Međimurskoj ulici te je uhićen uz uporabu sredstava prisile.  

Utvrđeno je da se radi o 33-godišnjaku s područja Međimurja koji je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Teško ubojstvo u pokušaju“ i “Prisila prema policijskim službenicima“ priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku upravu varaždinsku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba