Rasprava o svakodnevnim problemima

U Vinici održan sastanak poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Objavljeno: 22.12.2021. zagorjeinternational

U utorak je u Vinici održan sastanak poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja općine.
Razgovaralo se o poboljšanju poduzetničke i turističke infrastrukture uključivanjem poduzetnika te o njihovom razvoju i mogućnostima sufinanciranja.
Uvodnu riječ održao je načelnik Vinice Branimir Štimec, zahvalivši na iskazanom interesu. Iznio je stvarno stanje poduzetništva u općini te predložio povezivanje poduzetnika i uzajamno pomaganje.
Raspravljalo se o problemima s kojima se poduzetnici svakodnevno susreću, kao što su pronalazak radne snage, neiskorištenost resursa i kapitala za daljnji razvoj, nedostatak promoviranja i informiranja šire zajednice o proizvodima koje nude, razvoj vinarstva, daljnji razvoj industrije, kako zadržati mlade usmjeravanjem na deficitarna zanimanja te o mogućnosti stipendiranja učenika.
Nakon završenog sastanka, utvrđen je temeljni izazov s kojim se susreću poduzetnici, stvaranje dobre logistike, određivanje strategije usmjerene prema razvoju turizma, sufinanciranjem iz europskih fondova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba