U proteklom razdoblju najviše su se puta za riječ javljale četiri zastupnice, a 'za petama' im je jedan Zagorec

‘JAČI’ OD BULJA: Krapinčan Željko Pavić najaktivniji je muški saborski zastupnik

Objavljeno: 11.12.2021. zagorjeinternational

Anka Mrak Taritaš (Glas) najaktivnija je hrvatska saborska zastupnica, pokazuje saborska statistika za razdoblje od sredine rujna do 2. prosinca. Ona se za riječ javila čak 228 puta, a slijede je Marija Selak Raspudić (204 javljanja), Dalija Orešković (Centar, 175 javljanja) i Katarina Peović (Radnička fronta, 165 javljanja). Zanimljivo, najaktivniji muški saborski zastupnik je Krapinčan Željko Pavić iz Kluba socijaldemokrata, koji se za riječ javio 138 puta. Slijede ga Nikola Grmoja (MOST, 121 javljanje), HDZ-ov Josip Borić (114), SDP-ova Andreja Marić (111) i Marin Miletić (MOST) sa 104 javljanja.

Zanimljivo, Miro Bulj (MOST) nakon duljeg je vremena skinut s trona najaktivnijeg saborskog zastupnika. Od rujna do prosinca ostvario je samo 71 javljanje.

Deset zastupnika ove se jeseni ni jednom nije javilo za riječ, a to su HDZ-ovi Vinko Zulim, Josip Šarić, Darko Sobota, Mato Čičak, Mato Franković, Marijana Balić i Ivan Budalić, SDP-ov Stjepan Kovač, Goran Dodig (HDS) i nezavisni Vinko Grgić.

Svoju aktivnost zastupnici su i ove jeseni najčešće prakticirali preko replika i odgovora na njih. Od gotovo 4600 različitih javljanja, oko 60 posto čine upravo replike i odgovori na replike (2640), piše Jutarnji list, pa dodaju da ta statistika ipak nije konačna jer je obuhvatila razdoblje do 2. prosinca, a Sabor zasjeda do 15. prosinca, pa bi se brojevi još mogli promijeniti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba