Pojedinci vrijeđali gradsku vlast zbog otkazivanja "Adventa u Zaboku", stigao im odgovor:

“Da samo jedna osoba pretrpi teške posljedice zbog zaraze na Adventu, smatrali smo da nije vrijedno”

Objavljeno: 03.12.2021. zagorjeinternational

Nakon što je u srijedu objavljena vijest o otkazivanju “Adventa u Zaboku“ i dočeka Nove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije, pojedinci su, kažu iz Grada Zaboka, na vrlo neprimjeren i uvredljiv način prozvali gradonačelnika Ivana Hanžeka i djelatnike Grada, spočitavajući im što neće biti događanja, uz komentare kako se “ništa ni nije pripremalo, da se krao novac i da se zato otkazuju blagdanska događanja”. Podsjetimo, Odluku o otkazivanju na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak, jednoglasno je prihvatilo 12 prisutnih vijećnika.
Iz Grada kažu da je program za “Advent u Zaboku” bio u potpunosti formiran i gotov već početkom studenoga.

– Djelatnici Grada predano su radili i trudili se te su kontaktirali brojne izvođače, dogovarali predstave, surađivali s ugostiteljima i drugim mogućim dionicima događanja. Glavni događaj Adventa trebao je biti koncert Nene Belana, koji je načelno dogovoren već početkom listopada, a nešto kasnije i nastupi ostalih bendova te termini kazališnih predstava. Neutemeljeno je, bez ikakvih povoda i dokaza, optuživati Grad Zabok da nije radio ništa po pitanju Adventa jer za sve što pišemo, postoje i dokazi. Kad su brojke novozaraženih ponovno počele rasti, bilo je jasno da bi potenciranje većih okupljanja, pa makar i na otvorenom, moglo dovesti do širenja zaraze. Prostor Trga Ksavera Šandora Gjalskog nije toliko velik da bi se distanca mogla održavati na adekvatan način, a ni kontrolirati. Da samo jedna osoba pretrpi teške posljedice zbog zaraze na Adventu, smatrali smo da nije vrijedno. Iznimno smo se veselili ovogodišnjem izdanju “Adventa u Zaboku”, potrudili se maksimalno i pripremili bogat program, no trenutna situacija nije nimalo povoljna i nije pod kontrolom – pojasnili su iz Grada.
Istaknuli su da će se sredstva predviđena za organizaciju predblagdanskih događanja, iskoristiti za sličnu namjenu.

– Plan je, naime, u svibnju, kada Zabok slavi Dan grada, organizirati prigodna zabavno – kulturna događanja uz nastupe popularnih izvođača, sadržaje za najmlađe te gastro ponudu, uz nadu da će tada situacija s koronavirusom biti mnogo bolja. Na kraju, ovo nije odluka ni gradonačelnika ni Gradskog vijeća ni Stožera civilne zaštite. Ovo je odluka zdravog razuma, uz želju da u što većoj mjeri sačuvamo svoje zdravlje i zdravlje naših najmilijih – poručili su iz Grada. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba