Ela Čuček nova je dječja gradonačelnica Pregrade

VEŠLIGAJ: Važno je uključivati se u donošenje odluka od malih nogu jer o tome ovisi kvaliteta života koju ćete imati u gradu

Objavljeno: 03.12.2021. zagorjeinternational

U pregradskoj Gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica 4. saziva Dječjeg gradskog vijeća, na kojoj je za novu dječju gradonačelnicu većinom glasova izabrana Ela Čuček, sedmašica iz Osnovne škole Janka Leskovara, a njenim zamjenikom imenovan je Noel Zdolc, učenik 6. razreda.

Predsjednicom Dječjeg gradskog vijeća imenovana je Ana Šantek, koja je obnašala dužnost zamjenice dječje gradonačelnice u prošlom sazivu, a voditeljicom Dječjeg gradskog vijeća ponovno je imenovana Jasna Vnuk.
Ostali vijećnici novog saziva su Matija Baričević, Dora Bucifal, Jakov Bosnar, Mila Cesarec, Fran Čuček, Noa Čuček, Elena Drenški, Helena Krsnik, Franko Krsnik, Nika Petek, Franjo Šanjug i Alen Šoštarić.

Sjednici je nazočio i gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je čestitao novom Dječjem gradskom vijeću na izboru te im poželio puno uspjeha u radu, a podijelio je i zahvalnice vijećnicima 3. saziva Dječjeg gradskog vijeća.

– Važno je uključivati se u donošenje odluka od malih nogu jer o tome ovisi kvaliteta života koju ćete imati u ovom gradu. Sudjelovanjem u radu Dječjeg gradskog vijeća, učite se građanskoj kulturi te učite kritički razmišljati i propitkivati ono što vidite oko sebe, a i puno učite jedni od drugih. Zahvaljujem i voditeljici Jasni Vnuk na dosadašnjem trudu, ona će i dalje slušati vaše ideje i usmjeravati vas u ovom procesu, a mi ćemo kao Gradska uprava uvijek slušati što imate za reći i nastojati ostvariti vaše prijedloge, kako bi život djece u Pregradi bio što bolji i kvalitetniji – rekao je Vešligaj i naglasio da je upravo inicijativom Dječjeg gradskog vijeća obnovljen “Kuna-park“, a kontinuirano se ulaže i u sigurnost prometa, posebice uz područne škole. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba