U Donjoj Stubici otvoren 370.000 kuna vrijedan pumptrack poligon

NA ODUŠEVLJENJE MLADIH: “Nismo još ni uspjeli završiti sve radove do kraja, a već su tu stajala djeca u redu da uđu na stazu”

Objavljeno: 01.12.2021. zagorjeinternational

U Donjoj Stubici je u srijedu otvoren pumptrack poligon namijenjen biciklistima i zaljubljenicima u role, skateboarde, romobile i koturaljke.
V.d. pročelnice Ureda župana Ana Pavić otkrila je da je projekt vrijedan oko 370.000 kuna te da je sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta, u okviru Programa “Razvoj cikloturizma na kontinentu za 2021. godinu“ i Grada Donja Stubica, na čijem je i zemljištu izgrađen.


– Poligon je izgradila tvrtka “Adria Bike“, u suradnji sa svojim partnerima iz Slovenije, tvrtkom “Alians“, koji su u biti specijalizirani za izgradnju takve vrste poligona. Ukupna površina je 380 metara kvadratnih. Poligon jednostavno poziva na zabavu i sportsku aktivnost.  Za ovo kratko vrijeme, izazvao je veliku zainteresiranost, ne samo domaćih mještana, već i šire. Ovaj projekt u principu je nadogradnja turističke infrastrukture, za koju mogu reći da je u Krapinsko – zagorskoj županiji na zavidnoj razini. Pumptrack u Donjoj Stubici nije izgrađen bez razloga. Naime, naslanja se na državnu veznu rutu koja se zove “Toplička ruta“ i djelomično na županijsku kružnu rutu. Ključni rezultat ovog projekta je razvijanje destinacije i poziv turistima da dođu u našu županiju – zaključila je Pavić.
Detaljnije je o tijeku realizacije projekta govorila pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar.
– Krapinsko – zagorska županije je 30. lipnja pokrenula postupak nabave za radove na izgradnji ove pumptrack staze. Radovi su nabavljeni po sistemu “ključ u ruke”. Prva faza je uključivala nabavu projektne dokumentacije, druga faza uključivala je izvedbu općih radova, a treća faza izvedbu posebnih radova, odnosno, izvedbu same pumptrack staze. Ugovor o radovima sklopljen je 14. srpnja sa zajednicom ponuditelja “HD Navigatio d.o.o.“ i zavodom “Alijansa“, ukupne vrijednosti 327.404 kune i radovi su izvršeni u roku – istaknula je Mlakar.


Gradonačelnik Nikola Gospočić uputio je riječi zahvale Ivanu Doliću na ideji te Krapinsko – zagorskoj županiji na realizaciji.
– Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da nismo čak uspjeli niti završiti sve radove do kraja, a već je tu bilo djece u redu da uđu na pumptrack stazu. To je dokaz da je ovo sadržaj koji je ovom gradu trebao i koji će zaista biti maksimalno iskorišten. Na nama je još da uredimo rasvjetu, a mi smo, kao Grad, sufinancirali i travu u iznosu od 50.000 kuna, a sve ostalo je išlo iz projekta – kazao je Gospočić.


Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo je važnost otvaranja novih igrališta i sadržaja za djecu na otvorenom.


– Postoji mnogo aktivnosti u zatvorenom prostoru. Djeca su nekako orijentirana prema novim tehnologijama, računalima, mobitelima i slično, što je dobro, ali isto tako je dobro da se bave sportom, da se međusobno druže i da budu na otvorenom. U ovih nekoliko dana od kad je ovaj pumptrack u funkciji, djeca i mladi su pokazali veliki interes. Veseli me što smo ovim potezom animirali i neke druge gradove i općine da krenu našim smjerom. Zabok i Radoboj su to najavili, a vjerujem da će još jedinica lokalne samouprave na području županije krenuti našim putem. Hvala Gradu Donjoj Stubici, koji je prihvatio naš projekt i ideju da napravimo pumptrack ovdje, što se uključio u uređenje okoliša i što će priključiti javnu rasvjetu i reflektore kako bi djeca i u večernjim satima mogla koristiti poligon. Ne mogu se oteti dojmu da sama konfiguracija staze podsjeća na Zagorje – brdovito s usponima i padovima, zelena trava okolo. Vjerujem da će ovo biti jedno novo mjesto okupljanja mlađih ljudi s područja Donje Stubice, ali i okolnih mjesta, dok se kod njih ne izgradi jedan ovakav poligon – zaključio je župan. (vh, vc) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba