Zimski praznici za pamćenje

Muzej krapinskih neandertalaca od 4. do 8. siječnja priprema pregršt zanimljivih radionica za predškolce i osnovnoškolce

Objavljeno: 01.12.2021. zagorjeinternational

U Muzeju krapinskih neandertalaca tijekom zimskih školskih praznika, od 4. do 8 siječnja iduće godine, održat će se pedagoški program “Zimske radionice i igraonice“.
Program je namijenjen djeci predškolske dobi i učenicima osnovnih škola, a sadrži interaktivne radionice na temu geologije i paleontologije, evolucije i života krapinskih neandertalaca.
Za predškolski uzrast, djecu od četiri do šest godina, program će biti organiziran 4. i 5. siječnja, a za djecu nižih razreda osnovnih škola, od sedam do deset godina, 6. i 7. siječnja. Isto tako, 8. siječnja će se organizirati i vikend radionica za djecu različitih uzrasta.
U utorak, 4. siječnja, od 10 do 12 sati, za predškolski uzrast, održat će se radionica “Iskopavanje i proučavanje fosila te modeliranje u glini“ i obilazak Muzeja krapinskih neandertalaca uz stručno vodstvo. U srijedu, 5. siječnja, od 10 do 12 sati održat će se likovne radionice na temu prapovijesti te će se obići Nalazište Hušnjakovo.
U četvrtak, 6. siječnja, od 10 do 12 sati, za djecu nižih razreda osnovnih škola, predviđeno je održavanje radionice “Mali geološki laboratorij“ i obilazak Muzeja krapinskih neandertalaca uz stručno vodstvo, dok je za petak, 7. siječnja, od 10 do 12 sati, planirana radionica “Upoznaj kostur neandertalca i modernog čovjeka“ i obilazak Nalazišta Hušnjakovo. U subotu, 8. siječnja, održat će se za djecu različitih uzrasta, od 12 do 13.30 sati, radionica “Izrada prapovijesnih torbica i nakita“
Sudjelovanje u programu je besplatno, broj sudionika je ograničen, a sudjelovati se može uz prethodnu najavu na broj telefona 049/371 491 ili na e-mail adresu [email protected]. Program će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama. (vc) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba