KAKVO PRIZNANJE U HNK! Krapinčanki Dei Presečki Nagrada hrvatskog glumišta za izuzetna ostvarenja mladih umjetnika do 28 godina

EMOTIVNA DEA: A kaj morem vam neg’ reć’, od sveg srca vam hvala!

Objavljeno: 24.11.2021. Alen Brodar

Svečano je večeras u zagrebačkom HNK. Dodjeljuju se Nagrade hrvatskog glumišta za najbolja umjetnička ostvarenja na području drame, opere i baleta. 
A nagradu za izuzetna ostvarenja mladih umjetnika do 28 godina (glumice), dobila je Krapinčanka Dea Presečki, za ulogu Matijaša Grabancijaša Dijaka u istoimenoj predstavi Tituša Brezovačkog, u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji HNK u Varaždinu, koja je izvedena u sklopu manifestacije Ljeta u Varaždinu.

Screenshot HRT

Dea je dobila nagradu u konkurenciji kolegica Glorije Dubelj i Petre Tunjić.

Screenshot HRT


– Hvala žiriju što mi je dao ovakvu čast, čestitke svim nominiranima, pogotovo kolegicama Petri i Gloriji. Hvala i HNK-u Varaždin, hvala mojim dečkima, mojim ‘črnim zajcima sa štramplami’, Krešo, Tetec, ti znaš sve, hbala mojim divnim prijateljima koji su mi htjeli dobro, a najveća hvala mojoj obitelji, mojoj dobroj mami, mojem dragom tati i mojem bratu Tomeku. A kaj morem vam neg’ reć’, od sveg srca vam hvala – zahvalila je emotivna Dea na pozornici nakon primanja nagrade.
Ova nagrada dodjeljuje se na dan kad je u Zemaljskom kazalištu prvi put izvedena predstava na hrvatskom jeziku. Bilo je to prije 161 godine. 
Dobitnici nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje, za operu ovogodišnja je lauretkinja Ivanka Boljkovac, nacionalna prvakinja koja je dominirala upravo ovom scenom punih 40 godina, a za dramu Ivica Kunčević – redatelj koji je tijekom karijere duge više od 50 godina pomicao granice kazališne umjetnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba