Idući tjedan akcija Dani tehničke ispravnosti vozila

U svim stanicama za tehnički, pregledi su potpuno besplatni, ali ne zamjenjuju redovne tehničke preglede vozila

Objavljeno: 21.11.2021. zagorjeinternational

I ove se godine u razdoblju od 22. do 27. studenoga provodi preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila Dani tehničke ispravnosti vozila.

Akcija će se provoditi u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.

Dani tehničke ispravnosti vozila prvenstveno su usmjereni na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila, kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija, a cilj je isključivo preventivni. Pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Važna je napomena da ovaj besplatni pregled vozila ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Isto tako, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, dobit će i prigodne poklone. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba