Od 1. veljače uvode i obavezno cijepljenje

Austrija od ponedjeljka ide u potpuni lockdown

Objavljeno: 19.11.2021. zagorjeinternational

Austrijski kancelar Alexander Schallenberg je na press konferenciji u Beču objavio da će cijela zemlja od ponedjeljka biti u lockdownu te da od 1. veljače uvode obavezno cijepljenje za sve.

– Ne želimo peti val – poruka je s pressice, piše Index.hr.

Austrijski su mediji još ranije objavili da su na noćnom sastanku vladajući razradili različite scenarije.

Prema listu “Heute“, očekuje se zatvaranje ugostiteljskih objekata i uslužnih djelatnosti, a škole i vrtići bi trebali biti otvoreni samo za djecu radnika zaposlenih u djelatnostima od esencijalnog značaja za funkcioniranje društva.

Radili bi jedino supermarketi i ljekarne, kretanje bi bilo zabranjeno, osim za odlazak u nabavu namirnica, u ljekarnu ili kod liječnika. Lockdown bi, koliko je za sada poznati, trebao trajati najmanje 10 dana, a po isteku tog roka, odlučit će se hoće li se produljiti za još 10.

Inače, dvije austrijske regije najpogođenije pandemijom koronavirusa, Salzburg i Gornja Austrija, već su najavile da će od ponedjeljka uvesti karantenu za cijelu populaciju.

Austrija je jučer brojala čak 15.145 novih slučajeva zaraze. Samo u Salzburgu ih je bilo 1700, a u Gornjoj Austriji 1600. Obje regije imaju najnižu procijepljenost u zemlji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba