EVO KOJI SU UVJETI: Zaklada “Marin Čilić“ dijeli 20 stipendija mladim glazbenicima i sportašima

“Prijavite se, podijelite s nama svoju priču i postanite dijelom naše male obitelji”

Objavljeno: 18.11.2021. zagorjeinternational

Oni su budući olimpijci i klasični glazbeni virtuozi. Posjeduju talent, ali i veliku upornost te vjeru u sebe, a ono što im nedostaje, jest vjetar u leđa, podrška koja će ih u ključnom trenutku njihovog razvoja vinuti ka ostvarenju snova. Upravo iz tog razloga, nastao je program stipendija Zaklade “Marin Čilić”, koji je do sada pomogao više od 50-ero talentirane djece. Natječaj za četvrtu generaciju stipendista otvoren je od utorka, a dodijelit će se njih 20 za mlade glazbenike te deset za sportaše. 

Natječaj za stipendije otvoren je do 7. prosinca, a dodjeljuju se u nekoliko kategorija – u glazbenoj kategoriji dodjeljuje se deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, koji imaju barem jednu osvojenu prvu nagradu na državnom ili međunarodnom natjecanju, a deset stipendija odlazi u ruke mladih sportaša srednjoškolaca, koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično.

– Proces odabira kandidata je uistinu težak jer se iza svake prijave krije dijete koje ulaže iznimno puno truda u ono što vjeruje i što živi. Priča svakog od njih nas duboko dirne i ponosni smo što na ovaj način možemo biti uz njih. Prijavite se, podijelite s nama svoju priču i  postanite dijelom naše male obitelji – kaže tenisač Marin Čilić.

57 stipendija

Do sada  je dodijeljeno 57 stipendija, mladim glazbenicima i sportašima. Neki od prijašnjih osvajača su i talentirana hrvatska skijašica Zrinka Ljutić, juniorska europska viceprvakinja u gimnastici Sara Šulekić, mlada stolnoteniska zvijezda Hana Arapović, glazbenik, europski i svjetski prvak u harmonici Leonardo Rojnić, sopranistica i studentica prestižnog bečkog sveučilišta Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, Tija Pikija.

 – Osim što su talentirani, naši su stipendisti i plemeniti te brinu o drugima. Tako je jedan on njih poželio osvojiti stipendiju kako bi kupio novi glazbeni instrument koji bi mogao posuditi prijateljima. Drugi nas je zamolio da manji dio svojih sredstava prebaci na račun svog kolege stipendista jer je zaključio da je njemu novac potrebniji zbog natjecanja za koje se spremao. Ako biste željeli podržati jedno takvo dijete, javite nam se u Zakladu i rado ćemo vam reći sve o tome kako možete biti ključna podrška djetetu na njegovom putu – izjavila je direktorica Zaklade Nevena Mrkonjić.

Kriteriji za odabir

Socioekonomski status, rezultati i motivacijsko pismo kriterij su za odabir kandidata, a svi uvjeti natječaja, kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić, mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba