OPORBA ODGOVORILA NA IZJAVE NAČELNIKA

“Načelnik Ban zloupotrebljava položaj i ovlasti. Umjesto da se okruži kvalitetnim ljudima, većinu radnog vremena provodi po klijetima“

Objavljeno: 10.11.2021. zagorjeinternational

Bedekovčanski općinski vijećnici, Brigita Rogan (ZDS), HDZ-ovi Željko Odak i Kristijan Lončarić te nezavisni Zlatko Radman, održali su press konferenciju ispred stare škole kraj crkve sv. Barbare u Bedekovčini.

– Konferenciju smo sazvali potaknuti prošlotjednim izjavama načelnika općine Bedekovčina Darka Bana, u kojoj je neistinama i omalovažavanjem napao vladajuće vijećnike općine Bedekovčine. Također, obraćamo se javnosti kako bismo oštro osudili napade, klevete i vrijeđanja upućena prema našoj kolegici, vijećnici općine Bedekovčine, gospođi Brigiti Rogan.  Ovim putem želimo izraziti punu potporu i podršku gospođi Brigiti Rogan, ne samo kao općinskoj vijećnici, nego  kao ženi, udovici i samohranoj majci koja je, nažalost, zbog iznošenja činjenica i istine, pretrpjela javno vrijeđanje i omalovažavanje načelnika Bana. Želimo jasno naglasiti da vijećnici vladajuće većine neće dozvoliti i trpjeti konstante napade, omalovažavanje i iznošenje neistina od strane načelnika Bana – uvodno je rekao Lončarić, na kojeg se nadovezao Zlatko Radman, istaknuvši da načelnik zlouporabljuje svoj položaj i ovlasti.

Imenovanje ravnateljice

– Unatoč izjavama da izgradnja vrtića neće prekoračiti planiranih 10 milijuna kuna dobivenih kreditom, načelnik isplaćuje naknadno oko 360.000 kuna za takozvane dodatne radove, što je čak regulirano aneksima, te na taj način nekontrolirano troši proračunska sredstva. Laž je da ne postoje sredstava za studentske stipendije i da nismo rebalansirali navedena sredstva. Na sjednici vijeća 28. srpnja 2021., u rebalansu smo dodatno osigurali 47.000 kuna za studentske stipendije do kraja 2021. godine. Ovom prilikom pozivamo načelnika da predloži rebalans kojeg namjerno koči, a sve u svrhu da provedemo toliko potrebne socijalno – demografske mjere u našoj općini. Te mjere moraju biti nadstranačke, pa ih načelnik Ban zato ne razumije. Kad je riječ o imenovanju ravnateljice, gdje on misli da smo napravili tako lošu stvar, nije se dogodilo ništa bitno i šteta nije napravljena. On može biti godinu dana vršiteljica dužnosti, dakle, vrtić će funkcionirati normalno. Mi vijećnici doista nemamo ništa protiv te gospođe, skinuli smo tu točku s dnevnog reda samo kako bismo izvršili pritisak na načelnika Bana da što prije riješi problem vrtića i da djeca što prije krenu u vrtić. Čim raspišu natječaj, čim se gospođa ponovno javi, mi ćemo potvrditi njen izbor, ali želimo da vrtić prije toga profunkcionira. Inače, kaže meni gospodin Ban nakon prvog mandata: “Zlatko, samo da mi je još jedan mandat, sad sam naučio, sve znam. U drugom mandatu, to će buknuti razvoj Bedekovčine.” Prođe i drugi mandat i ništa, samo krediti, krediti, krediti. Očita  je njegova nesposobnost, a ne zna se okružiti sposobnim ljudima koji mogu pomoći razvoju općine. On da imalo razumije svoje mogućnosti i da je korektan, ne bi se ni kandidirao za treći mandat. On jednostavno nema kapaciteta i mogućnosti da pokrene razvoj Bedekovčine. To je ogromna šteta – potencijal imamo, mogli bismo biti ugledna općina, ali mi konstantno zaostajemo. On podcjenjuje EU fondove jer misli da može raditi što hoće i onda bilo kakav razvoj, pa i gradnja vrtića, padaju na teret građana. Da smo povukli europska sredstva, zamislite koliko bismo mogli platiti ekonomsku cijenu vrtića, a da roditelji ništa ne osjete. Očito je da ne zna pokrenuti razvoj općine, a grebe se svim sredstvima da ostane načelnik, kako bi uživao u raznim privilegijama. Umjesto da je okružen kvalitetnim ljudima, on većinu svog radnog vremena provodi po klijetima i tako upropaštava zapravo i sebe. Mi u vijeću smo se dogovorili da ćemo učiniti sve da pokrenemo razvoj Bedekovčine, ali s ovim načelnikom, bojim se, za to nema šanse – zaključio je Radman.

Brigita Rogan, potpredsjednica bedekovčanskog Općinskog vijeća je pak istaknula da je njezin moto služiti i biti na usluzi za dobrobit svakog stanovnika Bedekovčine.

Ponovno se osvrnula i na sporni zahod u prostorima Bedekovčanske udruge mladih.

‘Laž je grijeh’

– Laž smatram grijehom!  A upravo za laži me optužuje načelnik. Danas smo ovdje da vidite da sporni zahodi postoje. Nacrt za iste ne postoji. Ako pitate načelnika, nije ni potreban. Nakon objave fotografije zahoda, BUMA i Udruga vinogradara ostaju bez prostora jer je, prema riječima načelnika Bana, zgrada označena žutom naljepnicom. Naljepnica s datumom 24. srpnja 2021., a zabrana korištenja 2. studenoga 2021.

Upravo ovih dana izdana je i lokacijska dozvola za spojnu cestu Zagrebačka – Bregovita, protiv koje se zajedno s vlasnicima parcela borim već pet godina. Lokacijska dozvola izdana je unatoč tome što se trasa kosi sa sudskom nagodbom s jednim od vlasnika. Unatoč tome što na navedenoj trasi postoje objekti sa svim zakonskim dozvolama, svi prigovori odbačeni su isto kao i kod donošenja prostornog plana. Skupila sam potpise većine vlasnika da su protiv ceste. Od 2016. godine mojoj obitelji Zagorski vodovod pokušava oduzeti i uništiti građevinsku parcelu, a projekt je otprilike kao i projekt zahodi u Bedekovčini. Da se za navedeni projekt Zagorskog vodovoda izdaje građevinska dozvola, saznali smo iz obavijesti pričvršćene na kolcu na spornoj parceli. Eto, u Krapinsko – zagorskoj županiji u 21.stoljeću obavijest vlasniku da mu se oduzima zemlja, stiže na kolcu.

Vratit ću se još malo unazad, na početak 70-ih godina kada je mojem djedu oduzeta parcela gdje je danas benzinska stanica u Bedekovčini. Dakle, ja ne uzimam, već se kroz godine uzima ili bolje rečeno otima mojoj obitelji moja djedovina. Gospodinu Banu bih poručila da, ako već optužuje da lažem, neka to i dokaže. Čiju sam to ja državnu imovinu oduzela i koristim je već godinama?! Hoće li i sada gospodin Hajdaš Dončić doći u Bedekovčinu i stati iza kleveta i lažnih optužbi koje je izrekao Ban? Od kad znam za sebe idem u crkvu i vjerujem u Boga i nije ovo 1945. da mi načelnik prijeti i zabranjuje da živim svoju vjeru. Za kraj, podsjetnik za gospodina župana Željka Kolara i načelnika Bana. Obećali ste do jeseni građevinsku dozvolu za školu u Poznanovcu. Kod nas u Bedekovčini uskoro će i zima. Obećali ste riješiti smeće iz Poznanovca, a obećali ste i rješavanje problema spojne ceste Poznanovec prema brzoj cesti – zaključila je Rogan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba