Gradonačelnik Vešligaj održao prijem za časne sestre dominikanke

Od župe se oprostile sestre Jasenka i Zorana, a službu preuzele sestra Ivana, rodom Pregračanka, i sestra Mirka – obje su djelovale u Kanadi

Objavljeno: 10.11.2021. zagorjeinternational

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije došlo je do promjene časnih sestara dominikanki u samostanu “Marijino Majčinstvo“ u Pregradi. Časna sestra Jasenka Mravak, koja je služila u Župi Pregrada od 2006. godine, odlazi u samostan sestara dominikanki u Splitu, dok sestra Zorana, koja je u Pregradi bila proteklih godinu dana, svoju redovničku službu nastavlja vršiti u samostanu na Korčuli. Njih će zamijeniti časne sestre Ivana i Mirka, koje su službu vršile u hrvatskoj katoličkoj misiji u Kanadi. Časna sestra Blaženka i dalje ostaje na službi kao poglavarica samostana u Pregradi.

Sestra Ivana Škrinjar rodom je iz pregradske župe. Prve zavjete primila je u Korčuli 1972. godine te je postala članicom zajednice dominikanki, a 1978. godine položila je doživotne zavjete. U Korčuli ostaje do 1982. godine. Zbog potrebe službe, odlazi u dominikanski samostan u Kanadu te tamo djeluje u gradovima Sherbrooke i Montreal. Zajednica dominikanki u Kanadi imala je staračke domove i druge karitativne djelatnosti, pa tako i rad na Hrvatskim katoličkim misijama u Kanadi.

Sestra Mirka Vareškić rođena je u Lukavcu pokraj Tuzle. Početak njezinog redovničkog puta na Korčuli seže u 1970. godinu, kada je položila prve zavjete, dok doživotne zavjete polaže 1976. godine. Početak službe vršila je u Korčuli, iz koje odlazi u Zagreb 1972. godine. Pastoralne potrebe zatražile su da svoj redovnički put nastavi u katoličkoj misiji Sherbrooke—Montreal u Kanadi, kamo odlazi 1981. godine. Zahvalu časnim sestrama Jasenki i Zorani te dobrodošlicu novim sestrama u Pregradu izrekao je pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj na prijemu održanom u ponedjeljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba