Održane 20. “Vještičje igre“ DND-a Zabok

Druženje za velike i male bilo je ispunjeno igrama i radionicama, a sve s humanitarnom notom

Objavljeno: 02.11.2021. zagorjeinternational

“Vještičje igre“ u organizaciji Društva “Naša djeca“ Zabok i ove su se godine povodom Noći vještica održale u zabočkom Parku Milana Prpića u Zaboku. Bilo je to 20. izdanje ovog tradicionalnog druženja koje okuplja i velike i male – roditelje i njihovu djecu, s ciljem da se maskiraju u svoje omiljene ‘strašne’ likove i provedu vrijeme u igri i zabavi.

Rekviziti za igre izrađivali su se na kreativnim radionicama i igraonicama DND-a, a igre u kojima su djeca uživala su “Igra lampionima“, “Prenošenje tikvica“, “Nahrani čudovište“, “Čudovišno kuglanje“, “Jahanje na metli“ i “Vještičji hokej“. Sve su igre osmišljene na način da se mogu uključiti sva djeca, kako ona najmanja, tako i ona najstarija. 

U sklopu priprema za veliki ‘vještičji dan’, u DND-ovskoj su se kuhinji, zahvaljujući kreativnim volonterkama, mogli degustirati šareni keksići, kolačići i lizaljke, a na ‘vještičjoj radionici’ DND-a izrađivale su se raznoliki prigodni ukrasi, pa je tako bilo magneta, ogrlica, lampiona, plišanaca i vrećica koje su si posjetitelji mogli ponijeti kao uspomenu na ovo ‘vještičje’ druženje.

Sav prihod prikupljen dobrovoljnim prilozima, namijenjen je ljetovanju djece iz obitelji slabijeg materijalnog stanja, koje se organizira u sklopu akcije “Grad Zabok – prijatelj djece“.

U organizaciju manifestacije bio je uključen velik broj volonterki i volontera DND-a Zabok, Udruge Gokul, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ, “CukerLab“ te članovi i članice Dječjeg gradskog vijeća, Dječjeg foruma i “Zabočkih mališana“ DND-a Zabok. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba