'Veseli vikend' na zagorskim cestama

Uhićen pijani mladić koji je skrivio prometnu u Lugu Zabočkom, ‘uhvaćeno’ još sedam alkoholiziranih vozača

Objavljeno: 02.11.2021. zagorjeinternational

Tijekom proteklog produženog vikenda, na području Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirano je jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo teške krađe, a policijski službenici su obavili i očevide kod 10 prometnih nesreća. Osam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Oroslavju, Zaboku i Zlatar Bistrici zbog oduzimanja prednosti prolaska, u Budinščini i Sušobregu uslijed nepropisne vožnje unatrag te u Cigrovcu, Lugu Zabočkom i Zlatar Bistrici, zbog nekretanja vozilom uz desni rub kolnika. U prometnim nesrećama u Lugu Zabočkom i Zlatar Bistrici vozači koji su skrivili te prometne nesreće bili su pod utjecajem alkohola od 1,92 i 0,92 promila. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Klenovcu Humskom, zbog nekretanja vozilom uz desni rub kolnika, jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a teško je ozlijeđena i jedna osoba u prometnoj nesreći do koje je došlo u Gornjoj Stubici, zbog nekretanja vozilom uz desni rub kolnika. Zabilježen je i jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te jedan prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Pojačanim nadzorom u prometu utvrđeno je ukupno 76 prometnih prekršaja, od čega 30 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 26 ostalih prekršaja u prometu.

U petak oko 18.30 sati u Zlatar Bistrici se dogodila prometna nesreća do koje je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaska. Nastala je materijalna šteta na vozilima, a vozač, 23-godišnji hrvatski državljanin koji je skrivio nesreću, bio je pod utjecajem alkohola od 0,94 promila. Protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog s novčanom kaznom od 7000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Istog dana, tijekom nadzora prometa oko 23,30 sati u Zlataru, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin, za kojeg je utvrđeno kako upravlja osobnim vozilom s 1,01 promila alkohola u organizmu. Vozaču je izdan obvezni prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

U nedjelju oko 3.30 sati u Škarićevu, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnji hrvatski državljanin, za kojeg je utvrđeno kako upravlja osobnim vozilom s 1,28 promila alkohola u organizmu. Vozaču je izdan obvezni prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5500 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca. U ponedjeljak oko 00.15 sati u Lugu Zabočkom, 23-godišnji hrvatski državljanin skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom zbog nekretanja vozilom uz desni rub kolnika te je utvrđeno kako je upravljao vozilom s 1,92 promila alkohola u organizmu. Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona, 23-godišnjak je uhićen od strane policijskih službenika te je uz optužni prijedlog, s predloženom novčanom kaznom od 13.300 kuna i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba