Jedan od najvećih EU projekata na području županije

Rekonstrukcija i dogradnja zabočkog “reGENERATORA“ napreduje prema planu – doznali smo što se trenutno radi

Objavljeno: 31.10.2021. zagorjeinternational

Radovi na projektu rekonstrukcije, dogradnje i prenamjene postojeće poslovno – proizvodne zgrade u Društveno – kulturni centar “re-GENERATOR“ teku prema planu, potvrđuje voditeljica projekta i pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i strateške projekte Valentina Đurek.


Projekt se sastoji od tri zasebne cjeline, a to su “re-GENERATOR“, “SILOS“ i “INKUBATOR“, a sve će one biti međusobno povezane spojnim hodnicima u prizemlju. Također, grade se i popratne vanjske građevine, točnije, vanjska pozornica i nadstrešnica.


Na zgradi “re-GENERATORA“ u tijeku je izrada oplate i armature grede, ploče iznad tehničke prostorije i stepenica, izrada hidroizolacije zidova, zaštita hidroizolacije i zatrpavanje zidova u slojevima, dok su na zgradi silosa izbetonirani i hidroizolirani svi podrumski zidovi, napravljena je i zaštita hidroizolacije te se završava nasipavanje u slojevima do visine okolnog terena. Također, u pripremi je i oplata i armatura ploče prizemlja s elektroinstalaterskim instalacijama, čije betoniranje je u planu danas.


– Na zgradi “INKUBATORA“ izvršen je strojni široki iskop, izvršeno betoniranje prvog takt temelja zgrade, te se intenzivno izvode radovi na oplati i armaturi, kao preduvjet za drugo, završno betoniranje temelja – pojasnila je voditeljica projekta Valentina Đurek.


Inače, riječ je o najvećem EU projektu na području grada Zaboka, ali i jednom od najvećih na području Krapinsko – zagorske županije, s ukupnom vrijednošću od gotovo 33 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iz EU fondova iznose oko 28 milijuna kuna. Završetak radova planira se krajem 2022. godine. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba