Uz Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, i GDCK Zlatar je uručio priznanja jubilarnim darivateljima krvi u ovoj i prošloj godini

“Nisu oni očekivali priznanja, ni glasne hvale. Oni su mali ljudi, skromni, samozatajni, a dio su svih nas”

Objavljeno: 26.10.2021. zagorjeinternational

Povodom 22. listopada, Dana osnutka Hrvatskog Crvenog križa i 25. listopada, Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar organiziralo je prigodnu svečanost koja je održana prošlog petka.
Uz javnu zahvalu i čestitke za njihov dan, upriličena je dodjela jubilarnih priznanja darivateljima krvi za prošlu i ovu godinu. Dodijeljena su 22 zlatna, srebrna i brončana priznanja dobrovoljnim darivateljima i darivateljicama krvi za prošlu, a uručio ih je predsjednik GDCK-a Zlatar Srećko Curiš.

– Svu smo svoju ljudskost, sva znanja i sve svoje moći ugradili da bismo osigurali miran tijek života i pomoć mnogim obiteljima. Najviše bolesnima kad su ostali bez volje za životom, bez nade i vjere, bez uporišta. Osigurali smo svoju zdravu krv, ono što nam nitko nije i ne može uzeti, nitko ne može platiti, nitko ne može izmjeriti. I opet ćemo i uvijek ćemo i nikad neće biti problem. Iako je čin darivanja krvi anoniman, sasvim dobrovoljan, izbor je savjesti i srca, urođene potrebe za pomaganjem. Dođe tako i dan da se zaustavimo i osvrnemo se na ljude bez kojih ne možemo, bez kojih nas ne bi bilo, bez kojih ne bismo izdržali… Tu su, pored nas su, znamo koji su to ljudi. Upućujemo im javnu zahvalu, slavimo ih u njihovom danu, svi zajedno provodimo trenutke nabijene posebnim emocijama i sjajem oka, pokoje suze radosnice. Nisu oni očekivali priznanja, ni glasne hvale. Oni su mali ljudi, skromni, samozatajni, a dio su svih nas. Pitanja srca ovdje ne možemo postaviti – poručili su iz GDCK-a Zlatar.
U ime Općine domaćina čestitala je načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec, a čestitke su uputile i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, načelnica Mača Mladenka Mikulec – Šimunec i koordinatorica društvenih aktivnosti Općine Konjščina, Kristina Čepek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba